Har du brug for at låne penge?

Af og til kan vi stå overfor et situation i livet, hvor vi har behov for at låne penge. Det kan for eksempel være, når du vil købe en bolig, da du måske ikke har så stor en opsparring, som det kræver at skulle købe en bolig kontant.
Der findes ufatteligt mange udbydere af forskellige typer lån, og det kan være en sand jungle at navigere rundt i, især fordi der foruden de mange lånetilbud også er mange vilkår, der skal læses op på, før du kan vide, om lånet reelt set vil kunne betale sig for dig i længden eller om det i stedet vil være dig en byrde den næste lange tid.

Har du et reelt behov, eller vil det blot være rart med ekstra penge?

Inden du kaster dig ud i et lån, så skal du altid gennemtænke det grundigt. Har du virkelig behov for pengene nu? Kan det vente, til du har sparet pengene op i stedet?
Har du for eksempel en husleje, der skal betales, et dyr, der har akut dyrlægehjælp eller andet, så er der flere muligheder, du kan gøre brug af.

Så længe det drejer sig om ”småbeløb”, så kan du ofte med blot en opringning til din bank få bevilget et overtræk, frem til din næste månedsløn tikker ind på kontoen. Det kan være en god løsning, da lånet ikke koster dig noget i renter, så længe overtrækket inddækkes kort efter.

Lån penge uden renter til boligen

Skal du derimod låne penge til at købe en bolig, så tilbyder flere realkreditinstitutter realkreditlån med faste renter på 0,5 %, eller en variabel rente på -0%, dermed er renten enten tæt på ikke eksisterende eller med negativ rente, således at du kan optage et boliglån uden renter.

Du kan dog maximalt låne 80 % af boligens pris i realkreditlån, resten må du enten spare op, låne som banklån eller finansiere på anden vis. Har du ikke sparet pengene op, så vil det billigste lån være at optage et boliglån i banken.
Andre måder at låne penge uden renter

Hvis du helst vil låne penge helt uden at betale renter, og du ikke har dig en opsparing, så er det nemmest, hvis du har forældre eller andre familiemedlemmer, som du kan låne penge af. Det kræver selvfølgelig, at I er indforståede med at låne dig pengene, uden at du skal betale dem renter.

Der kan dog være skattemæssige fordele ved at låne pengene i banken frem for at låne dem af familien.

Optag et kviklån

En anden mulighed kan være at optage et kviklån. Flere udbydere tilbyder op til 60 dages rentefrie lån. Det vil altså sige, at hvis du kan afvikle lånet inden de 60 dage, så vil lånet ikke koste dig noget i renteudgifter. Dermed kan du låne penge uden renter. Du slipper for at skulle stå til ansvar overfor en bankrådgiver eller overfor et familiemedlem.

Der kan dog forekomme diverse gebyrer, og du bør derfor læse grundigt op på de vilkår, der følger med lånet. Det vil jo være ærgerligt at komme i klemme.

Optag lån uden renter

Når du vælger at optage et af de mange kviklån, hvor der er rentefrihed i op til 60 dage, så er det vigtigt, at du lægger en stram plan og fastholder dig selv i, at lånet skal afvikles inden de 60 dage.

Et eksempel på, hvornår et rentefrit kviklån vil kunne betale sig, er hvis du finder et vanvittigt godt her og nu tilbud på noget, som du alligevel skal købe. Har du ikke pengene på kontoen, mens tilbuddet er der, så kan du låne pengene og betale dem tilbage ved den næstkommende månedsløn. Når du at afvikle lånet, inden der påkræves renter, så kan du slippe fra købet med god samvittighed, da lånet ikke har kostet dig ret meget at optage andet end lidt gebyrer. Læg en stram plan for afviklingen, og hold dig til den.