På nettet finder du mange forskellige låneudbydere og forskellige bankprodukter. De mange typer af onlinelån omtales også som forbrugslån, da pengene fra et godkendt lån bruges til privat forbrug. Du bestemmer selv, hvad pengene skal bruges til.

Er du i tvivl om, hvilken type onlinelån du skal ansøge om på nettet, kan du læse med videre og få kendskab til forskellene.

Hvilke bankprodukter dækker ”forbrugslån” over?

Der er mange forskellige betegnelser for lån til privat forbrug på nettet.

Onlinelån findes i 2 overordnede typer – hhv. kortfristede og langfristede. De kortfristede lån er SMS lån, kviklån, minilån og mikrolån. Der er primært navnene, som adskiller de forskellige kortfristede lån fra hinanden. De har alle det til fælles, at det som udgangspunkt er små lån med en kort afbetalingsperiode.

I den anden ende af skalaen finder du de langfristede lån. Disse karakteriseres ofte som ”forbrugslån” og dækker over bankprodukter, hvor du kan låne mange penge og få en lang afbetalingsperiode.

Hvad det bedste lån for dig vil være, afhænger af dine økonomiske behov, din privatøkonomi samt dine ønsker.

Forbrugslån med eller uden dokumentation?

Før du vælger et bestemt lån, skal du overveje, om du ønsker et forbrugslån med eller uden dokumentation. Dokumentation betyder, at der finder en kreditvurdering sted, når du har afsendt din ansøgning om lån til en bestemt bank.

Kreditvurderingen har til formål at afdække, om du vurderes at have en stærk nok økonomi til at blive godkendt til det pågældende lån. Du kan risikere, at banken giver dig delvist eller helt afslag på din ansøgning om lån, hvis den vurderer, at du ikke har en stærk nok økonomi til at kunne afdrage på lånet.

Det er som udgangspunkt de store lån til privat forbrug, som stiller krav om dokumentation. Dokumentationen er din seneste årsopgørelse samt dine seneste lønsedler.

Ønsker du lån uden dokumentation, skal du vælge et kortfristet lån. Du vil opleve, at renterne på de kortfristede lån er højere sammenholdt med lån med dokumentation.

Vil du have den lavest mulige rente, skal du vælge lån med dokumentation.

Find det bedste onlinelån ved hjælp af en låneberegner

Det bedste lån afhænger af individuelle forhold og behov. Hvad der er det bedste forbrugslån for dig, kan være forskellig i forhold til en anden låntager. Derfor skal du tage afsæt i din økonomi samt dine behov, når du vil finde det bedste onlinelån.

Du får de bedste lånebetingelser, når du undersøger de mange forskellige låneudbydere og deres bankprodukter. Des større indblik du har i vilkår og betingelser, des bedre i stand bliver du i forhold til at sammensætte det bedste lån.

Det bedste lån er ét, du har økonomi til at afdrage på. Derfor skal du være opmærksom på størrelsen på de månedlige afdrag. Det er vigtigt, at du kan betale afdragene af dit månedlige, disponible beløb.

Du kan med fordel benytte dig af en låneberegner, når du vil sammensætte det bedste lån. Der er flere onlinebanker, som gratis stiller en digital låneberegner til rådighed. Her kan du indtaste dit ønskede lånebeløb og længde på afdragsperiode. Du får indblik i, hvad de månedlige afdrag bliver sammenholdt med et låns kreditomkostninger.

Sammenlign forbrugslån, og find det billigste

Det er uforpligtende at ansøge om et lån. Du er først bundet og forpligtet, når du underskriver et tilbud om lån.

Når du vil finde det billigste forbrugslån, skal du sammenligne flere tilbud. Dette kan du gøre, uanset om du ønsker et kort- eller langfristet lån.

Du kan spare penge ved at sammenligne dine lånemuligheder. Når du har flere lån at vælge imellem, kan du identificere det billigste ved hjælp af punktet om ”Årlige Omkostninger i Procent” (forkortet ”ÅOP”). Lånet, som har den har den laveste ÅOP, vil være det billigste forbrugslån for dig.