Kassekredit online – dette skal du vide

Har du brug for at kunne hæve over på din konto i tilfælde af, at din løn ikke slår til i en periode, kan du vælge at ansøge om en kasse kredit.

En kassekredit er en type lån, som gør det lovligt for dig at hæve over på din lønkonto. Du kan optage lånet hos din egen bank, eller du kan optage det på nettet.

Vil du have størst fleksibilitet og frihed, kan det svare sig at ansøge om en kassekredit online.

Hvorfor optage en kassekredit online?

Når du ansøger om et lån hos en fysisk bank, beslutter banken, om du er økonomisk egnet til et lån eller ej. Hvis den vurderer, at din økonomisk ikke er stærk nok til at betale af på et lån, kan du få helt eller delvist afslag på din ansøgning.

Mange mennesker vælger at ansøge og optage lån på nettet. Her er der mange forskellige låneudbydere at benytte sig af. Det gør det muligt at sammenligne forskellige onlinebanker og finde frem til dén, som matcher ens økonomiske ønsker og behov.

Fordelene ved at optage en kassekredit online er blandt andet:

  • Du kan vælge mellem mange forskellige onlinebanker
  • Du bestemmer selv lånebeløb
  • Som førstegangskunde slipper du hos mange låneudbydere for at betale stiftelsesgebyr

En kasse kredit adskiller sig fra forbrugslån ved, at du kun betaler omkostninger af det beløb, du har trukket ud af lånet og hævet over på din konto.

Sådan finder du den bedste låneudbyder

Når du vil finde det bedste lån, skal du først og fremmest vælge den låneudbyder, som matcher dine ønsker og behov.

Her drejer det sig om at få et overblik over lånemarkedet. Du skal undersøge flere banker, som tilbyder kassekredit online. De kan have forskellige vilkår og betingelser. Som følgende af det store marked af onlinebanker er der konkurrence om kunderne. Ved at investere tid i at undersøge dine kreditmuligheder, kan du komme til at spare penge på din låneaftale.

Du kan finde banker, som har en fordelagtig, lav rente, og du kan finde onlinebanker, som giver dig fleksible afdragsmuligheder på dit lån.

Det er ikke nok kun at se på de fordelagtige vilkår, når du skal vælge bank. Du skal også forholde dig til, hvilke kreditomkostninger som er forbundet med et lån.

Alle onlinebanker er pålagt at tydeliggøre betingelser og vilkår omkring deres bankprodukter. Derfor kan du altid få fuldt indblik i et låns detaljer, når du ansøger online.

Hvordan ansøger jeg om en kassekredit online?

Når du har fundet den bank, som passer til dig og din økonomi, skal du ansøge om kassekreditten via bankens hjemmeside. På trods af de mange forskellige låneudbydere foregår ansøgningsprocedurerne ens:

  1. Indtast det ønskede lånebeløb og afdragsperiode
  2. Udfyld ansøgningen med dine personlige oplysninger
  3. Underskriv din ansøgning med dit NemID

NemID er dit vigtigste redskab, når du ansøger om en kassekredit online. Nøglekortet fungerer som din digitale signatur, som du skal bruge, når du ansøger om et lån, og når du vil underskrive et tilbud om lån. NemID er med til at gøre ansøgningsproceduren smidig og effektiv.

Hos de fleste låneudbydere kan du forvente at få et straks svar på din ansøgning.

Sammensæt den bedste kassekredit

Før du udfylder en ansøgningsformular hos en bank, skal du forholde dig til din økonomi og dine behov. Du sammensætter det bedste lån, når du er bekendt med dine økonomiske behov.

Det er vigtigt, at du låner med fornuft og omtanke, så du undgår at stifte gæld, du ikke kan afdrage på.

Størrelsen på din kasse kredit skal matche dine forventede, økonomiske behov. Kreditmetoden fungerer som et økonomisk sikkerhedsnet, du kan vælge at gøre brug af, hvis det bliver nødvendigt. Lån hellere et mindre beløb fremfor et stort beløb.

Det er en god idé at lægge budget, når du vil have kendskab til, hvor mange penge din kassekredit skal dække over. Når du trækker alle dine månedlige udgifter (transport, forsikringer, mad og husleje) fra dine månedlige indtægter (løn, boligsikring samt andre offentlige bidrag) får du overblik over, hvor mange penge du kan risikere at mangle hver måned. Dette beløb skal du tage udgangspunkt i, når du ønsker at ansøge om en kassekredit online.

Du kan med fordel gøre brug af følgende råd, når du vil have det bedste lån:

  • Få overblik over de mange låneudbydere og deres vilkår og betingelser
  • Vælg den onlinebank som matcher dine ønsker og behov
  • Sæt dig ind i lånevilkår før du ansøger
  • Tag afsæt i dit månedlige budget når du vil ansøge om det bedste lån
  • Vær opmærksom på at des kortere afbetalingsperiode du vælger, des billigere bliver dit lån