Ja, der findes virkelig gratis lån

Centralbankernes renter har længe været historisk lave. Lave renter er gode for økonomien. Når indlånsrenterne er lave, kan det ikke betale sig at lade penge ligge i banken. Det giver mere mening at forbruge dem eller investere dem, og det holder økonomien i gang.

Der er også opstået situationer, hvor pengeinstitutter faktisk betaler folk for at låne penge. For eksempel til huslån. Det kan stadig være en god forretning for en bank eller et realkreditselskab, fordi huset formentligt vil stige i værdi. Huslån har også en lang løbetid. Og bare fordi renterne er lave nu og her, betyder jo ikke, at de også vil være det om 5 eller 10 år fremme.

Når der er tale om forbrugslån, vil du nok ikke finde et lån, hvor du får penge for at tage det. Men du kan sagtens finde et gratis lån.

Se her, hvordan du kan få et gratis lån.

En lånemodel med mange navne

Forbrugslån har aldrig været mere populære. Forbrugslån kommer under mange betegnelser som Kviklån, hurtig lån, mobillån, sms-lån, online kassekredit, mfl. Og du kan være sikker på, at der vil komme flere navne for forbrugslån.

Der kan være små forskelle mellem de diverse lånmuligheder. Men fælles for dem er, at de alle kan samles under paraplyen ”forbrugslån”.

Forbrugslån har altid eksisteret. Det nye er, at de er blevet meget nemme at få. Det går også meget hurtigt. Nogle udbydere af forbrugslån reklamerer med, at du kan få pengene på kontoen indenfor 2 minutter, efter din ansøgning er godkendt. Og ansøgningen tager heller ikke længere.

Banklån vs privat forbrugslån

Når du vil have et forbrugslån i banken, skal du igennem noget, der nærmest ligner et spidsrodsløb. Du bliver udfrittet over, hvad pengene skal bruges til. Banken vil også have dig til at stille sikkerheder.

At få et forbrugslån i banken kan også tage op til flere uger. Du bliver indkaldt til en personlig samtale med en bankrådgiver. Dine økonomiske forhold bliver gransket nøje. Det er, fordi banker er forpligtet til at lave individuelle kreditvurderinger.

Private forbrugslån er dyrere end banklån. Til gengæld er der ingen, der stiller dig nærgående spørgsmål. Du skal heller ikke til et personligt møde, og ingen interesserer sig for dine private økonomiske forhold. Bare du ikke er registreret i RKI, så går det meget hurtigt og smerteløs. Det eneste, du har brug for, er faktisk en Nem-ID og en bankkonto.

Gratis lån, hvordan kan det lade sig gøre?

Private forbrugslån er dyrere, fordi omkostningerne også skal dække de højere risici. Når der ikke laves kreditvurderinger, sker det også af folk, som faktisk ikke har råd til et lån, kan få penge.

Derfor gælder det om at være smart. Når du vil have et forbrugslån, kan det godt betale sig at shoppe lidt rundt. Der findes mange portaler, hvor du kan sammenligne de mange tilbud på forbrugslån. Der finder du også gratis lån.

Et gratis lån er sådan set et helt almindeligt forbrugslån. Du kan og skal med god grund spørge dig selv: Hvorfor vil nogen tilbyde et gratis lån? Finansieringsselskaber uddeler ikke penge af ren menneskevenlighed, selv om reklamerne nogle gange kan få det til at lyde sådan. Forbrugslån er et benhårdt business, vær ikke i tvivl om dette.

Men netop her ligger hemmeligheden bag de gratis lån.

En hård konkurrence fører til kreative tilbud

Markedet for private forbrugslån er præget af hård konkurrence. Der er mange aktører, der kæmper om markedsandele. Den hårde konkurrence tvinger lånyderne at blive kreative for at tiltrække kunder. Denne situation giver dig mange valgmuligheder. Udlånerne har nok mere brug for dig, end du har for dem. Denne situation kan du udnytte til din fordel.

Det kræver bare, at du gør dig lidt klog i emnet. Hop aldrig på det første attraktive tilbud. Når der findes et godt tilbud, kan du være sikker på, at der også findes nogle, der prøver at overgå det. Jo mere du kender til branchen, jo bedre er dine muligheder for at finde de bedste tilbud.

Gratis, men med tidsstempel

Gratis lån er nemme at finde. De er virkelig gratis, dvs. der medfølger 0,- omkostninger. Men det er business, og lånydere skal tjene penge. Derfor kan du ikke låne penge gratis uden begrænsninger.

Det er typisk kun det første lån med en bestemt lånyder, som du kan få gratis. Og gratis lån er kun gratis i en bestemt tidsperiode. Det er altid mindst 30 dage. Nogle lånydere tilbyder også gratis lån i 60 eller endda 90 dage. Mængden af penge, du kan låne, er også begrænset og er sjældent mere end 20.000,-

Men det er også kun fair nok, at der er begrænsninger. Det er trods alt ingen profit i at låne penge ud gratis.

Husk bare, at gratis lån kun er gratis i den omfang, du overholder alle aftaler. Også gratis lån skal betales tilbage. Og de skal betales til tiden, ellers er de ikke længere gratis.