Der er forskel på mennesker og deres økonomiske behov. Mens nogle har brug for et lån, hvor det fulde beløb udbetales til lønkontoen, har andre brug for en kreditløsning, der fungerer som et økonomisk sikkerhedsnet.

En kassekredit er et lån, hvor du får stillet et bestemt lånebeløb til rådighed på din konto. Du betaler kun kreditomkostninger, hvis du bruger dele eller hele lånebeløbet.

Overvejer du at ansøge om en kasse kredit, kan du blive klogere på, hvordan lånet fungerer, og hvor du ansøger ved at læse med videre.

Hvad er forskellen på en kassekredit og et forbrugslån?

For at få det bedste lån, skal du kende til de forskellige bankprodukter på nettet. Det er vigtigt, at du kender deres forskelle og ligheder, så du er bedst mulig i stand til at sammenligne og finde det rette bankprodukt.

Et forbrugslån fungerer ved, at du får det fulde beløb indsat på din konto. Du skal betale renter og andre kreditomkostninger af det samlede lånebeløb.

En kassekredit fungerer som et supplement til din lønkonto. Det er et lån, du har mulighed for at gøre brug af, hvis du ikke har flere penge tilbage på din konto i slutningen af måneden.

Kreditten kan gøre, at du ikke skal ligge søvnløs om natten og spekulere på, hvordan du skal betale for mad eller en uforudset regning, hvis din lønkonto er tømt.

En kassekredit er en type lån, hvor du ansøger om et bestemt beløb hos en bank, som du får mulighed for lovligt at hæve op til.

Hvilke banker tilbyder en kassekredit?

Det er muligt at ansøge om kreditformen i din egen bank eller på nettet. Lånet fungerer på samme måde, uanset om du optager det i din fysiske bank eller online.

Det er en fordel for mange mennesker at optage lån på nettet. Der er mange forskellige låneudbydere at benytte sig af, og det betyder konkurrence om kunderne. Når du undersøger dine kreditmuligheder, kan du finde forskellige fordelagtige vilkår hos de mange onlinebanker.

Det er både små og store banker, som tilbyder en kasse kredit. Når du vil finde den bedste kreditløsning for dig, kan det svare sig at være grundig, når du undersøger de forskellige låneudbydere. De kan have forskellige vilkår og betingelser. Det kan blandt være i forhold til minimumsalder eller krav til husstandsindkomst.

Hvem egner en kasse kredit sig til?

Har du brug for et lån til et nyt forbrugsgode eller som betaling til en rejse, vil et forbrugslån være ideelt. En kassekredit er tiltænkt dig, som i en midlertidig periode har en svag økonomi, som gør, at du kæmper med at få de økonomiske ender til at mødes.

Kreditmetoden skal ses som et supplement til din lønkonto. De fleste mennesker vælger at have pengene fra kreditten tilknyttet deres primære konto, som bruges til dagligdagsbetalinger.

Når du har en kassekredit, kommer du ikke til at trække over på din konto, som kan betyde økonomiske konsekvenser.

I tilfælde af at du har opbrugt pengene fra din løn og øvrige indtægter, vil du med en kasse kredit tage af låne pengene, når du handler ind.

Fordelen er, at du kun betaler afdrag af de penge, du bruger af lånet. Det er med andre ord gratis for dig at have kreditordningen, hvis du ikke bruger af pengene.

Værd at vide om kassekredit

Når du etablerer en kasse kredit, skal du være bekendt med, hvordan afdragene betales. Dette skal du undersøge hos den onlinebank, som du ønsker at optage lånet hos.

Mens nogle låneudbydere har fleksible afbetalingsmuligheder, har andre faste afdragsmetoder. Du skal være opmærksom på, om du skal betale afdragene den efterfølgende måned, eller om du selv kan bestemme, hvornår og hvordan afdragene skal betales.

En kassekredit har variable renter. Dermed kan rentesatsen svinge fra måned til måned. Fordelen ved en variabel rente er, at den er billigere sammenholdt med en fast rente. Når du hæver over i en måned, skal du være opmærksom på, at omkostningerne kan svinge fra måned til måned.

De fleste mennesker vælger et beløb på 5.000 DKK. eller 10.000 DKK., når de ansøger om en kassekredit hos en bank.

Det kan få økonomisk betydning, at du som førstegangskunde optager en kassekredit på nettet, da du hos mange låneudbydere har mulighed for at slippe for at betale stiftelsesgebyr.

De fleste har hørt om en kassekredit før, men er en kassekredit det samme som et bevilliget overtræk? Eller er en kassekredit det samme som et forbrugslån?

Der er nemlig en stor forskel på de tre overnævnte lån. Fordi en kassekredit, et bevilliget overtræk og et forbrugslån er ikke det samme.

De fleste kender til forbrugslån

Et forbrugslån ved de fleste godt, hvad er. Det er bedre kendt som et kviklån, hvis det lånes ved en online låneudbyder.

Et forbrugslån kan man dog også godt optage i banken.

Ved et forbrugslån får man hele beløbet udbetalt på en gang, hvor man derefter skal afdrage et fast beløb hver måned. Man betaler renter af restbeløbet.

Et bevilliget overtræk er kun for en kort periode

Et bevilliget overtræk er, hvor man har brug for penge i en kort periode. Et bevilliget overtræk sker på ens almindelige lønkonto, som man har i banken. Det er penge, som du låner for en kort periode. Ofte er der en begrænsning på beløbet. Som fx er det 15.000kr. som man højst kan låne, og som er over en periode på 30 dage.

Renten er ofte noget højere ved et bevilliget overtræk end ved en kassekredit og ved et forbrugslån.

Et bevilliget overtræk kan man fx have brug for, hvis der dukker en uventet regning op, hvor ens konto vil gå i minus. Man vil derfor få lov til at have minusset på ens konto indtil måneden efter.

Hvad er kassekredit? En form for reservepenge

En kassekredit bruges ofte som en form for reservepenge. Her får man stillet et beløb til rådighed som fx 25.000kr. Man kan derefter bruge pengene, når behovet er der.

Der er dog forskel på, om man har en kassekredit i banken eller ved en online låneudbyder.

Ved banken er der ofte ikke nogen dato for, hvornår at pengene skal betales tilbage, og ofte kan man afdrage, når der er luft i ens økonomi.

Ved en online låneudbyder er det ofte over en periode, at man kan have en kassekredit.

Ligesom ved banken betaler man kun af, når man har brugt af kassekreditten. Forskellen på en kassekredit hos banken og hos en online låneudbyder er, at når det er hos en online låneudbyder, så når man fx har brugt 10.000kr. ud af de 25.000kr. som ens kassekredit er på, så skal du betale et bestemt beløb pr. måned tilbage, indtil at kassekreditten igen er nede på 0.

Når den er nede på 0, så skal du selvfølgelig ikke betale hver måned. Du betaler kun for det beløb, som du bruger for.

Det beløb, som du skal betale tilbage pr. måned er ofte en bestemt procentdel af det lånte beløb.

Brug din kassekredit, som du vil

En kassekredit kan bruges til uforudsete udgifter som en tandlægeregning eller til et par nye briller. Men det kan også bruges til en lille ferie, nye møbler eller noget helt tredje.

Man bestemmer fuldstændig selv, hvad man vil bruge ens kassekredit på.

Man skal dermed ikke redegøre for, hvad pengene bliver brugt på.

Det er hurtigere at oprette en kassekredit online end i banken
Mange vælger at optage en kassekredit hos en online låneudbyder i stedet for hos banken, da man ofte kan blive godkendt eller afvist til en kassekredit på kort tid. Samtidig slipper man ofte for at skulle fremvise ens lønsedler og skatteoplysninger, når man opretter en kassekredit online. At oprette en kassekredit online kan spare en for meget tid og besvær frem for, når man gør det i banken.

I 2010 udkom NemID, og derefter valgte mange låneudbydere, at deres kunder fremadrettet skulle bruge NemID, når de oprettede et lån. Nogle steder kan man stadigvæk oprette et lån uden NemID.

Når man opretter en kassekredit online, så er det hurtigst at gøre det med NemID.

Når man anvender NemID til oprettelse af en kassekredit, så slipper man for at skulle indsende ens lønsedler og skatteoplysninger. Samtidig behøver man ikke at bekræfte ens identitet, da den bliver bekræftet ved hjælp af ens NemID, da det som regel kun er en selv, der har adgang til den.

Derudover får man hurtigere pengene end, hvis man ikke bruger ens NemID.

Uden NemID skal man have fremsendt en kontrakt, som desuden skal sendes tilbage, når den er underskrevet.

Uden NemID kan på nogen punkter minde om at oprette en kassekredit ved banken i forhold til fremvisning af papirer osv.

I løbet af en dag eller to, så kan man have en kassekredit, når man vælger at bruge ens NemID.