Skal du benytte en kassekredit uden sikkerhed?

Det kan være fristende at tage nemme lån på internettet, men er det nu altid en god ide? Det er der meget delte meninger om, men generelt vil de fleste nok sige, at du skal være utroligt varsom, før du låner hurtige penge online. Det kan der være noget om, men det afhænger ret meget fra situation til situation. Før du låner, er et en rigtig fornuftigt, at du sætter dig ind i, hvad en kassekredit overhovedet er. Herefter kan du så overveje, om det lyder som noget, der passer til din situation.

Hvad er det?

En kassekredit uden sikkerhed er ikke helt det samme som et almindeligt kviklån. Det er det ikke, fordi det i princippet er en kreditkonto, som du kan blive ved med at trække penge fra, så længe du betaler renterne.

De fleste hjemmesider, som tilbyder kassekreditter, har et fastsat maksbeløb, som ligger mellem 10.000 og 15.000 kr. Det vil siger, at du aldrig kan låne mere end det specificerede beløb. Til gengæld kan du låne helt op til maksbeløbet, når først du er blevet godkendt.

Som regel har kassekreditterne ikke nogen grænse for, hvornår du skal have betalt beløbet tilbage. I princippet kan du have den i flere år, så længe du betaler de månedlige renter. Hvis du betaler pengene delvist tilbage og pludselig får brug for flere penge igen, kan du også trække det tilbagebetalte beløb ud igen. Det vil altså sige, at hvis du har en kredit på 8000 kr. og betaler 2000 kr. tilbage, så kan du trække de 2000 ud igen, hvis behovet opstår.

Fordele ved en kassekredit uden sikkerhed

Der er nogle åbenlyse fordele ved en kassekredit uden sikkerhed. Det er naturligvis en smart mulighed, hvis du står og mangler penge. Ofte er godkendelsesperioden utroligt hurtig, så du kan sådan set ansøge og stå med pengene i hænderen en time senere. Så hurtigt går det ikke i banken, så på den måde kan man virkelig tale om hurtige penge.

Så er det også rart for mange, at du kan betale pengene tilbage i det tempo, der passer dig. Det er især en god mulighed, hvis du låner et mindre beløb. I de tilfælde er rentebeløbene ikke så høje, og så vil der typisk være plads til, at du både kan afdrage og opretholde kreditten.

En del af de kassekreditter, du finder online, kræver heller ingen sikkerhed fra din side. Sågar kan du rent faktisk benytte enkelte, selvom du står i RKI. Det kan naturligvis være en umiddelbar fordel, hvis du af en eller anden grund står i en situation, hvor det kniber med pengene, men hvor du ved, at du i nærmeste fremtid kommer til at få mere ind på din konto, for eksempel fordi du er startet på et nyt job. I de tilfælde er det smart, at opsynet ikke er så stramt.

Ulemper ved en kassekredit uden sikkerhed

Det kan dog også være relativt negativt, at nogle kassekreditter ikke kræver nogen sikkerhed. Det er nemlig ikke alle, som står i en situation, hvor der er i stand til at betale pengene tilbage. Når den økonomiske situation virker håbløst og regningerne vælter ind, kan det være meget fristende at låne penge nemt og hurtigt, men det er sjældent en særligt god løsning.

Du finder nemlig ingen kassekreditter online, som ikke har høje renter. Man kan sige, at det er fair nok, for selvfølgelig kommer intet gratis. Såfremt du ønsker et lån, som er hurtigt og som ikke kræver den store godkendelsesproces, er det oplagt, at der kommer til at være nogle højere omkostninger end ved et normalt banklån.

Problemet kan være, at kassekreditter uden sikkerhed i mange tilfælde benyttes af folk, som ikke har det økonomiske råderum til at betale dem tilbage, hvis de samtidig skal betale renterne. Så ender det med, at gælden hober sig op, og så står de i en endnu værre situation end før. I de tilfælde er det vigtigt at huske, at man altid kan indgå i dialog med sine kreditorer. Det er ofte i alles interesse at finde en løsning, der kan løbe rundt.

Brug en kassekredit uden sikkerhed i disse situationer

På nuværende tidspunkt giver det måske allerede sig selv, hvornår det kan betale sig at anvende en kassekredit uden sikkerhed. Det er nemlig, når du står og mangler et mindre beløb, men er helt sikker på, at du kommer til at kunne tilbagebetale det i nærmeste fremtid.

Det kan som sagt være, hvis du er startet på et nyt arbejde og ved, at du får udbetalt en stor portion løn i den kommende måned. Det kan også være, hvis du er studerende, som venter på, at din SU-ansøgning godkendes, men i mellemtiden har en regning eller to, der skal betales.

Det handler simpelthen om, at du aldrig skal låne penge til høje renter, medmindre du har en konkret løsning på, hvordan de kan tilbagebetales. Der er ingen skam i at tage hurtige lån, hvis du har styr på økonomien. Men hvis det ikke er tilfældet, kan det bedre betale sig at søge rådgivning andre steder.