Kredit – hvad skal man vide?

Kredit er en type af lån og en finansieringsform, som du ikke betaler omkostninger af, så længe du ikke bruger pengene fra lånet. Ordet stammer fra det latinske ord ”credito”, som betyder at udlåne eller betro.

Banken stiller et lånebeløb til rådighed på din konto.

Overvejer du at ansøge om finansieringsformen, kan du læse med videre og få svar på praktiske og betydningsfulde spørgsmål.

Hvad er en kredit?

Bogstaveligt talt betyder ordet, at banken har tiltro til, at du betaler et udstående lånebeløb tilbage til dem. Tiltroen etableres ved, at du hos nogle banker skal godkendes til lånet. Dette sker via en kreditvurdering. Her få banken indblik i din privatøkonomi ved at undersøge årsopgørelser og lønsedler. Når du godkendes til et lån, du har ansøgt om, sættes pengene ind på din lønkonto.

Der er forskel på et klassisk forbrugslån og en kredit. Med et klassisk lån får du pengene fra et godkendt lån udbetalt, og du kan bruge det fulde lånebeløb med det samme.

Du skal betale renter og afdrag af det fulde lånebeløb.

Med en kredit forholder det sig anderledes.

Det er et lånebeløb, som du får på din konto. Du skal først betale omkostninger på lånet, når du bruger hele eller en del af lånebeløbet.

Hvor kan jeg ansøge om kredit?

Mange mennesker har finansieringsformen tilknyttet deres lønkonto. Det er en løsning, som gør, at de slipper for bekymringer og spekulationer i forhold til at få privatbudgettet til at hænge sammen. Det kan give ro at vide, at der er penge på kontoen til at kunne betale for mad, en uforudset regning eller udgift til benzin.

Du kan ansøge om finansieringsformen i din bank eller på nettet.

I din fysiske bank skal du kreditvurderes. Denne vurdering er bankens redskab til at sikre sig, at den får sine udlånte penge tilbage. Banken kan give afslag på din ansøgning om lån, hvis den vurderer, at din økonomi ikke er stærk nok.

På nettet finder du forskellige låneudbydere. Mange af dem har ikke krav om dokumentation. Det betyder, at du som udgangspunkt godkendes til lånet, når du opfylder onlinebankens betingelser.

Hvor mange penge kan jeg låne på kredit?

Når du ansøger om finansieringsformen på nettet, får du mange muligheder for at vælge dig det lån, som passer til dine behov og din økonomi. Typisk lånes der op til 10.000 DKK. med en kasse kredit. Pengene fra lånet skal ses som et supplement til din lønkonto.

Du kan selv bestemme det præcise lånebeløb.

Det er fleksibelt og smidigt at låne penge online. De mange låneudbydere gør det nemt og effektivt at sende ansøgning om lån samt godkende et tilbud om lån.

Det kan til enhver tid svare sig at være realistisk i sin ansøgning om et lån. Låner du flere penge, end du er i stand til at afdrage på, risikerer du at stifte gæld, som får negativ betydning for din fremtidige økonomi og lånemuligheder.

Sådan finder du den bedste kredit

Det er i din interesse at finde det bedste lån, når du har brug for ekstra penge. Der er flere forhold, du skal holde øje med, når du vil have det bedste lån.

Den store fordel ved det brede lånemarked er, at du kan sammenligne de forskellige onlinebanker.

De forhold du skal være opmærksom på er:

  • Rentesatsen
  • Gebyrerne hos låneudbyderen
  • Indfrielsesfrist
  • Afbetalingsmuligheder

Når du har en kredit, vil det have en variabel rente. Renten kan derfor svinge. Det er vigtigt, at du undersøger hhv. minimum og maksimuminterval for rentesatsen, når du undersøger en låneudbyder. Et lån er forbundet med omkostninger og forskellige gebyrer. Når du er grundig og sammenligne forskellige onlinebanker, kan du finde frem til den, som har de mindste samt de færreste gebyrer.

Når det kommer til afbetaling, skal du forholde dig til, om du vil have faste eller fleksible muligheder på dit lån. Det kan være en praktisk fordel at vælge de låneudbydere, som giver dig fleksible afbetalingsmuligheder, så du selv kan bestemme, hvornår og hvordan du betaler omkostninger på dit lån.

Dette skal du vide om renten på en kredit

Du vil opleve, at renterne på lån uden dokumentation på nettet er højere sammenlignet med forbrugslån med dokumentation. Dette handler om, at bankerne løber en højere risiko, når de ikke har indblik i låntagernes privatøkonomiske forhold.

Selvom du først afdrager på din kredit, når du hæver over på din konto og bruger en del af lånebeløbet, vil du som udgangspunkt skulle betale renter fra den dag, du optager dit lån. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig ind i de forskellige rentesatser, som du finder hos de mange låneudbyder.

Du kan med fordel bruge punktet omkring ”Årlige Omkostninger i Procent” ÅOP), når du vil finde den billigste kredit. Når du har flere lån at vælge imellem, finder du det billigste ved at vælge det tilbud, som har det laveste ÅOP.