Kviklån 18 år: Lån som ’ny’ myndig

Er du 18 år og overvejer et lån som kviklån? Så er du kommet til det rette sted. Kviklån er i dag en eftertragtet og populær låneform, som du nemt og hurtigt kan ansøge om på nettet, uden at der bliver stillet de helt store krav til dig. Du vil relativt nemt blive godkendt uden at skulle forklare, hvad du vil bruge pengene på. Flere låneudbydere tilbyder kviklån til 18-årige, hvorfor du kan være med uden problemer. Men før du optager et lån, er det vigtigt, at du undersøger tingene først og får en dybdegående forståelse for, hvad et kviklån går ud på. Få her de vigtigste informationer om kviklån til dig på 18 år og find det bedste og billigste lån.

Hvad er et kviklån?

Er du 18 år og overvejer at få et kviklån, så er det først og fremmest godt at sætte sig ind i, hvad lånet går ud på. Kviklån er en form for forbrugslån, som du hurtigt kan optage. Står du f.eks. akut og skal betale noget gæld af eller gerne vil købe en ny cykel eller skal ud og rejse, er kviklån den rette låneform. Lånet appellerer bredt fra små til store beløb med mere eller mindre 500 kr. til 10.000 kr. Der er desuden tale om en kort afdragsperiode på 1-2 måneder. Kviklån dækker mange forskellige behov, hvorfor du allerede som 18-årig kan optage lånet. Men med den korte låneperiode kan der også opstå ulemper ved lånet. Så før du kaster dig ud i tingene, skal du sætte dig godt og grundigt ind i, hvad kviklånet går ud på.

Hvilke fordele opnår jeg ved et kviklån?

Der er mange låneudbydere, der kræver, at du er fyldt 20 år for at kunne optage et lån. Derfor er det først og fremmest en kæmpe fordel, at du som 18-årig har mulighed for at optage et lån som kviklån hos visse låneudbydere. Når du ansøger om lånet, er den modsat mange andre låneformer en hurtig og nem låneform. Du udfylder blot en onlineansøgning, hvor du meget hurtigt vil modtage svar og typisk inden for en time. Når du har underskrevet lånet, bliver pengene også hurtigt overført til din konto inden for 1-2 hverdage. Så simpelt er det og uden krav på, hvad du skal bruge pengene til. Uden krav til sikkerhed er det relativt nemt at blive godkendt til et kviklån. Derfor giver kviklån dig en kæmpe frihed, men det er ikke altid en fordel og ikke alle udbydere vil godkende dig som 18-årig.

Er der ulemper ved et kviklån?

Et kviklån giver dig ikke kun fordele, men der er også tale om ulemper i forbindelse med lånet. Her skal du være opmærksom på en rente, som du skal betale udover selve lånet. Som 18-årig kan renten godt være noget højere end selve lånet og især ved optagelse af et højt lånebeløb. Og så skal du være relativ hurtig til at afbetale lånet. For kan du ikke betale dine rater inden for låneperioden, kan det koste dig både ekstra gebyrer og renter og bliver altså en noget dyrere sag end forventet. Sørg derfor at betale til deadlines, så du ikke ender ud i store økonomiske problemer.

Hvordan finder jeg det bedste og billigste kviklån?

Du har som 18-årig en række forskellige muligheder for at få det bedste og billigste kviklån. Det kan dog være et uoverskueligt marked at finde frem til det allerbedste lånetilbud.

Før du går i gang med at undersøge mulighederne, er et samlet overblik over din økonomi et godt sted at starte først. Læg et budget med indtægter og udgifter og vurder ud fra differencen, om du overhovedet har råd til et kviklån og hvilke fordele og ulemper, der er ved lånet. Har du råd til et kviklån, går du i gang at undersøge forskellige låneudbydere, der tilbyder kviklån til 18-årige. Dette kan tage lidt tid, men er vigtigt for din økonomi. Det er desuden helt og aldeles gratis og uforpligtende at indhente et lånetilbud, og du binder dig først, når du underskriver låneaftalen. Når en låneudbyder har godkendt din ansøgning, får du tilsendt en låneaftale eller en kontrakt med krav og betingelser til lånet. Her får du et overblik over renter, gebyrer og diverse omkostninger for et år angivet i procent (ÅOP). Når du ansøger flere steder, kan du hurtigt og nemt sammenligne de forskellige lånetilbud med ÅOP og på den måde vælge det bedste og billigste kviklån for 18-årige.