Kviklån rentefrit – hvad er muligheder?

Der findes rigtig mange muligheder for at låne penge på nettet – og nogle af de mange firmaer derude reklamere endda for det, der hedder ’rentefrie lån’. Det lyder rigtig fristende at tage et kviklån rentefrit og kan være det, der får dig til at låne penge du måske egentlig ikke havde brug for, men før du gør det, bør du læse med her og blive klogere på, hvordan du sikrer dig, at et kviklån rentefrit ikke ender med at blive dyrere end forventet.

Hvad betyder ’rentefrit’?

Når der tales om kviklån rentefrit, betyder det ikke, at du låner pengene gratis. Det betyder blot, at der ikke er udgifter på lånet i form af renter. I stedet betaler du en række gebyrer ved oprettelsen af lånet, som gør det ud for de udgifter du ellers ville have betalt løbende.

Som regel vil de rentefri lån være det, der kaldes kviklån eller forbrugslån. Det betyder, at det er kortløbende lån på små beløb. Som regel løber lånet enten 15 eller 30 dage og det er det, der kaldes den ’rentefri’ periode.

Betales pengene ikke tilbage indenfor den aftalte periode vil der løbe renter på, som du skal betale sammen med den resterende hovedstol.

Hvad er fordelen ved et rentefrit kviklån?

I dag er det billigere end nogensinde før at låne penge i banken. Det betyder, at der er pres på de mange online låneudbydere for at tilbyde de potentielle kunder noget de ikke finder der. For dig, er det en kæmpe fordel i det der bliver skruet helt ned for udgifterne.

Det er dog ikke kun nu der er mange fordele ved denne form for lån og de har da også været populære gennem flere år end renten har ligget lavt. Noget af det, der gør disse lån så efterspurgte er:

Det betyder naturligvis, at firmaerne, der tilbyder denne form for lån løber en langt større risiko end banken og derfor er nødt til at tage sig det bedre betalt, men det er også både tilsvarende hurtigt og nemt for dig at ansøge.

Det skal du huske før du tager kviklån rentefrit

Der er altid en anledning til at låne lidt ekstra penge – men det er ikke altid nødvendigt. Selv om det kan være en udemærket løsning i nogle tilfælde bør du altid sørge for at betale et lån ud før du optager et nyt. På den måde ender du ikke med at have flere udgifter end du har råd til at betale.

Når du overvejet et lån, bør du altid forberede dig, så du har de bedste forudsætninger for at finde et, der er passende i forhold til din økonomiske formåen og din hverdagsøkonomi.

Med få, hurtige trin kan du gøre det hele meget lettere for dig selv i fremtiden.

1.      Læg et budget

Sørg for at lægge et grundigt budget. Det er ikke kun i forbindelse med et lån, at det er en god ide, men i denne sammenhæng giver det specielt god mening.

Når du lægger dit budget er det vigtigt at være så præcis som muligt, så du har korrekte tal at gå ud fra.

2.      Indhent flere tilbud

Det er gratis at indhente tilbud på lån og du binder dig ikke, før du har godkendt og skrevet under med dit NemID. Det betyder, at du med stor fordel kan hente en række forskellige tilbud ind og sammenligne dem, så du får det lån, der passer bedst til dine behov og ønsker.

3.      Overvej løbetiden ved, når du tager et kviklån rentefrit

Når du låner penge, er det altid fristende at lade lånet løbe så længe som muligt, fordi det giver de mindste mulige ydelser – men det er ikke altid en fordel på den lange bane. I stedet kan det være en god ide at kigge på dit budget og se, hvor meget du har mulighed for at afdrage hver måned og så sætte din løbetid efter det. På den måde kommer du ud af debitorrollen så hurtigt som muligt og du skal ikke betale renter og gebyrer for flere måneder end nødvendigt.

4.      ÅOP

Den bedste måde at sammenligne lån er ved ÅOP – eller Årlige Omkostninger i Procent. Her får du et samlet overblik over hvor stor en procentdel af din hovedstol de årlige omkostninger på lånet udgør. På den måde kan du hurtigt afgøre, hvilket lån, der er billigst for dig.