Lån gratis i 30 dage: Lyder det som noget for dig?

Det lyder måske for godt til at være sandt, men flere og flere låneudbydere er faktisk begyndt at tilbyde gratis lån. Gratis lån betyder med andre ord et lån uden renter. Det skal dog lige siges at det er et tilbud, der hos de fleste låneudbydere kun gælder de første 30 dage, og som kun bliver tilbudt nye kunder.

Lån gratis i 30 dage kommer med mange fordele og kan være et fantastisk alternativ for dig der ved du vil have pengene på din konto indenfor 30 dage. Så kan du betale tilbage inden måneden er omme, og du vil kun skulle betale det beløb tilbage som du har lånt ekskl. diverse gebyrer.

I denne artikel kan du finde ud af meget mere om hvad gratis lån er, og om det er en slags lån der passer til dine behov.

Lån gratis i 30 dage – især sidst på måneden

Betaler du ikke dit lån tilbage indenfor 30 dage er renterne ofte en del højere end de er på andre lån. Et gratis lån er derfor ikke den slags lån du skal tage hvis du er helt på bunden økonomisk. Det er heller ikke den slags lån du skal tage hvis du har lyst til at købe en båd, et hus eller lave en anden stor investering. Til det skal du tage et forbrugslån eller et andet slags afbetalingslån.

Et gratis lån er ideelt til dig med en fast månedlig indkomst som fx SU eller løn. Her er et eksempel: Du er en sulten studerende på SU, du er kommet til at bruge alle dine penge på øl og har glemt at du har en deadline for en udgift d. 27. Du har ingen penge på din konto, og tager derfor et gratis lån for det beløb du skal betale og måske lidt ekstra til mad. Du ved du får SU d. 1 og kan derfor betale lånet tilbage allerede få dage efter du har taget det.

Det kræver altså at du ved at pengene tikker ind indenfor 30 dage, hvis du skal have fordelene af et gratis lån.

Overvejelser du skal gøre dig inden du tager lånet

Ligegyldigt om du tager et lån gratis i 30 dage eller et andet slags lån, så er det selvfølgelig vigtigt at du gør dig de rigtige overvejelser og tænker dig godt om. Et spontant lån har aldrig gjort godt for nogen, andre end låneudbyderne.

Når du tager et lån, igen ligegyldigt hvilket, skal du være sikker på at din økonomi er stabil nok til at du kan tilbagebetale det. Der er selvfølgelig nogle ting du ikke kan tage med i din overvejelse, som hvis du pludselig falder og skal til tandlægen.

Du kan dog kigge tilbage på de tidligere måneder og regne dig frem til hvor mange penge du ca. bruger som du ikke kan undvære. Fx til mad, husleje, mobilabonnement og andre sådanne udgifter. Med de penge du har tilbage, har du så råd til at tage et lån?

Og når man snakker om gratis lån er det selvfølgelig også vigtigt at du overvejer om du vil kunne tilbagebetale lånet indenfor 30 dage? Og hvad er maxbeløbet for dit lån så du stadig kan betale tilbage, og have råd til basale ting?

Læs alt med småt

Hvis du tager et lån gratis i 30 dage, bør du være opmærksom. Låneudbydere vil selvfølgelig gerne have så mange penge ud af dig som muligt, og når gratis lån lyder for godt til at være sandt, så er det i nogle tilfælde også.

Der findes scammers derude og det er ofte dit eget ansvar at få ryddet de dårlige æg fra de gode, så du kan finde en låneudbyder som du kan stole på.