Lån i 30 dage: Sådan vælger du det rigtige

Der er den verden, vi alle kender. Og så er der låneverden. Et ukendt territorium for mange. Det tilbyder mange muligheder, men det tilbyder også økonomiske tilbagefald, forvirring, frustration og dårlige associationer med skrækhistorier; for tit er det kun dem, vi hører.

Men det behøver slet ikke at gå så galt. I denne artikel kan du blive klogere på et par begreber indenfor lån, blive præsenteret for de forskellige muligheder, og få et par ting, som du skal være opmærksom på med på vejen.

Udlåning af penge er en voksende industri; den vokser i takt med, at ønsket om mange penge bliver større. Flere og flere ønsker mere og mere, og dette udnytter firmaerne.

Men der er flere grunde til at ville låne penge end blot at købe dyre biler; og hvis du er en af dem, der befinder dig en sådan situation, så skal du ikke føle dig alene.
Der findes blandt andet muligheder for at optage lån i 30 dage. Det vil sige, at du kan komme af med din gæld lynhurtigt.

Det rigtige lån til den uventede udgift

Der er rigtig mange, hvis budget kan være stramt – især hvis de lige er flyttet hjemmefra, og for første gang skal forsøge at opbygge et liv uden forældrenes finansielle støtte. For mange er dette skræmmende, netop af denne grund.

Hvad gør du, hvis du pludselig ødelægger mobiltelefonen, men ikke har råd til at købe en ny?

Hvad gør du, hvis du får et stenslag i ruden, og du ikke har råd til at få den skiftet?

I disse situationer er lånefirmaerne din bedste ven – især lånefirmaerne, der udlåner penge nemt og hurtigt. Hvis du står og mangler penge til den eller anden akutte situation, har du nemlig ikke tiden til at gennemgå en lang proces i banken. Og her skal du søge mod kviklånet eller et lån i 30 dage.

Kviklånet, og hvornår det skal bruges

Kviklånet skal bruges, hvis du netop finder dig selv med en uventet udgift, som du ikke kan betale.

Indenfor kviklån findes der forskellige slags:

  1. Kviklånet: Det traditionelle. Her finder du en hjemmeside, hvor du føler dig tryg. Du tilmelder dig hjemmesiden og sender en ansøgning; disse bliver tit bekræftet eller afkræftet inden for få minutter. Godkendes din ansøgning, har du pengene indenfor yderligere få minutter – og herefter skal du blot betale tilbage.
  2. SMS-lånet: den kvikkere udgave af kviklånet. SMS-lånet fungerer på næsten samme måde som kviklånet, men som navnet antyder, kan du ansøge om lånet over SMS. Processen er mere eller mindre den samme, med undtagelse af, at du kan tage dette lån på farten.
  3. Lån i 30 dage: Lånet hvor det kvikke angår tilbagebetalingen. Dette lån adskiller sig fra de andre, på den måde at dette lån forventes tilbagebetalt indenfor 30 dage. Her vil mængden af penge, du betaler tilbage per gang være større end ved de andre lån, da perioden er meget kortere.

De forskellige begreber

Indenfor lån er der tre begreber, som du især skal have fokus på:

  1. Lån uden sikkerhed: at låne penge uden at stille sikkerhed er en klar fordel for dig. At stille sikkerhed vil nemlig sige, at du pantsætter nogle af dine værdifulde ejendele og giver udbyderen lov til at fratage dig disse ejendele i tilfælde af, at du bliver ude af stand til at betale lånet tilbage. Det er derfor en klar fordel at låne uden at stille sikkerhed.
  2. Rente: renten er en procentsats, der lægges oveni den sum, du lånte. Du vil altså betale mere tilbage til udbyderen, end du lånte af dem. Tager du et lån i 30 dage, vil denne være højere, end hvis du betaler tilbage over en længere periode.
  3. RKI: RKI er et register, hvor du bliver opskrevet, hvis du ikke kan betale dine lån tilbage – det er altså en samling af såkaldt ”dårlige betalere”. Denne information bruger de til at vurdere, om de vil låne dig penge; de vurderer altså sandsynligheden for, om du er i stand til at betale dit lån tilbage.

Er du først opskrevet i RKI, bliver det svært at låne penge, men ikke umuligt.

Hvad skal du være opmærksom på ved lån i 30 dage?

Når du tager lån i 30 dage, er der nogle ting, du med fordel kan være opmærksom på, og nogle ting, du kan gøre, inden du låner penge for at forberede dig selv mest muligt.

For det første er det en god ide at lave et budget over de fremtidige måneder indtil du har betalt lånet tilbage. Eller et budget over den næste måned, hvis du vælger et lån i 30 dage.

Desuden er det en god ide at sætte dig ordentligt ind i regler og vilkår, som lånet indebærer.

Og sidst kan det være en god ide at tage en samtale med din bank, så I sammen kan gennemgå din økonomi.

Jo mere sikker du føler dig, jo mere sikkert bliver det lån, som du ender med at tage.