Svenske Lån

Se udvalget af svenske lån herunder:

Danske lån


Der kan være mange grunde til, at man ønsker at tage et lån i udlandet. En af de mest oplagte årsager er selvfølgelig, hvis man er udenlandsdansker, og man derfor bor i udlandet enten hele året rundt eller i hvert fald meget af tiden. Er man ikke det, bør man dog som udgangspunkt holde sig til at tage lån i Danmark.

Bare i Danmark er der nemlig mere end nok at vælge imellem. Det kan nemlig blive både farligt og vanskeligt at låne penge i udlandet, hvis man er en dansker bosat i Danmark. Det er selvfølgelig dumt, hvis der, som nævnt, ikke rigtig er nogen grund til det.

Farerne ved at låne penge i udlandet

Alligevel kan det være en ide at ridse de farer, der kan være ved det, op. Enten som skræk og advarsel eller som fokuspunkter, som man bør have i baghovedet, hvis man alligevel ønsker at forsøge sig med at tage et lån i udlandet. Først og fremmest er det derfor værd at bemærke, at der kan være væsentligt andre vilkår for både lånudbyder og låntager, så snart du kommer uden for de trygge danske grænser. Det kan både være i rent politisk regi, men det kan også være, at tingene bare er formuleret på en anden måde, eller der forventes andet af dig som låner.

Ønsker du at tage et lån i udlandet, er det derfor meget relevant først lige at læse op på reglerne, når det kommer til lån. Chancen for at de er løsere end i Danmark, og du derfor har større risiko for at blive snydt, er stor.

Ydermere kan det blive besværligt med en eventuel rettergang eller noget andet juridisk, når det kommer til lånet, fordi du stadig er dansk statsborger. Jura på tværs af landegrænser er bare betragteligt mere besværligt.

Lån penge hos vores nære nordiske naboer

På trods af at der mange faldgruber, når det kommer til det at tage lån i udlandet, er der alligevel mange udenlandsdanskere, der vælger at gøre det alligevel, fordi de er opmærksomme på de farer, der nu en gang måtte være. Den største barriere er faktisk, at man kun har et dansk CPR nummer, hvilket ikke rækker særligt langt i nogle lande. Det er udbyderne dog ved at finde ud af, og derfor er der flere og flere steder, hvor du kan låne penge i udlandet med dansk CPR.

Særligt nemt er det faktisk i lande som Norge og Sverige. For det første ligger de ret tæt på, og vores kulturer er meget ens. Netop derfor er der også mange udenlandsdanskere i landene og dermed rig mulighed for at låne penge i udlandet med dansk CPR, hvis du bare befinder dig i Sverige eller Norge. Det bliver kun bedre af, at vi ydermere har stort set identiske love på det område, så man undgår at blive snydt. Det er dog stadig kun en håndfuld af de online lånudbydere i de to lande, der giver mulighed for at låne penge i udlandet med dansk CPR.

Så snart man kommer uden for norden, bliver mulighederne for at låne penge i udlandet med dansk CPR noget mindre, og hvis man overvejer at tage et lån uden for grænserne af EU, bør man tænke sig ekstra godt om. Lovene på området devierer nemlig mere og mere fra de danske, jo længere man kommer væk, og mulighederne for at tage et lån som dansk statsborger bliver også uendeligt små.

Lån i udlandet på trods af RKI

Nogle vælger også at låne penge i udlandet med dansk CPR, fordi de er blevet indregistreret i RKI. Det er nemlig muligt at låne penge i udlandet med dansk CPR trods RKI, fordi de online lånudbydere sjældent skuer over landegrænser for at se i registre, selvom de rent teknisk ville have mulighed for at gøre det. Hvis man på trods af sin indregistrering i RKI virkelig har brug for at tage et lån, kan det derfor være en mulighed at låne penge i udlandet med dansk CPR. Det vil nemlig være nemmere og billigere end de muligheder, man har i Danmark, når man er indregistreret i RKI.

Som indregistreret i RKI bør man dog være ekstra påpasselig med at tage nye lån, da det jo netop er den slags, der har fået en ind i kattepinen i første omgang. Som dårlig betaler bør man derfor også lægge ekstra vægt på de mange juridiske farer, der kan være ved at låne penge i udlandet med dansk CPR. Det sidste, man ønsker, er at blive snydt for sine penge eller ende i en lang og smertefuld retssag på tværs af landegrænser.