Som 18 årig kan der være mange årsager til, at du har brug for ekstra penge på kontoen. Betaling for erhvervelse af kørekort, udgifter til at flytte hjemmefra, betaling for studiebøger er blot et udpluk af de poster, som begyndelsen af voksenlivet kan byde på.

Går du med overvejelser over at låne penge som 18 årig, kan du få hjælp og gode råd til at finde det bedste lån ved at læse med videre.

Hvor kan jeg låne penge som 18 årig?

Når du vil låne penge, kan du enten gøre det i din egen bank, eller du kan optage et lån på nettet. I banken skal du stille sikkerhed for dit lån, og banken vil kreditvurdere dig i forbindelse med din ansøgning. Banken vurderer, hvor mange penge du kan låne.

På nettet får du mange muligheder for at vælge dig den låneudbyder, som passer til dine økonomiske behov og ønsker. Fordelen ved online lån er, at du ikke skal stille sikkerhed. Onlinebankerne blander sig desuden ikke i, hvad du vælger at bruge pengene fra lånet på.

De fleksible og frie låneforhold er med til at gøre onlinelån populære hos både yngre og ældre aldersgrupper.

Få kendskab til de forskellige typer af lån

Når du vælger at låne penge som 18 årig, skal du sætte dig ind i de forskellige typer af lån og deres kreditomkostninger. Det bedste lån får du, når du er grundig i dine undersøgelser af lånemulighederne på nettet.

Det er vigtigt, at du sætter dig ind i et låns omkostninger fra starten af, så du undgår ubehagelige, økonomiske overraskelser senere hen. Det bringer dig i økonomiske vanskeligheder, hvis du låner flere penge, end du er i stand til at afdrage på.

Når du vil låne penge som 18 årig, har du følgende bankprodukter at vælge imellem på nettet:

  • Langfristet lån (de store forbrugslån)
  • Kortfristet lån (SMS lån, kviklån, minilån).

Din økonomi samt dine behov er med til at afgøre, hvilket lån der vil være det rette for dig. Vælger du et kortfristet lån, skal du være opmærksom på, at renten på disse generelt vil være højere sammenholdt med de store forbrugslån. Det er fordi, der på forbrugslånene er krav om dokumentation. På mange kortfristede lån er der ikke krav om dokumentation. Det betyder, at banken ikke får indblik i din privatøkonomi via en kreditvurdering.

Hvilket lån skal jeg vælge som 18årig?

Du skal vælge det lån, som du kan afdrage på. Det gælder, uanset om det er kort- eller langfristet. Der er forskel på mennesker og deres privatøkonomier. Er din økonomi stærk, kan du med fordel vælge et forbrugslån med dokumentation. Du kan opnå en lavere rente, når du optager et lån med kreditvurdering.

Har du brug for at låne penge som 18 årig, hvor ansøgnings- og godkendelsesproceduren foregår effektivt og smidigt, kan du vælge et kortfristet lån. Her kan du hos mange låneudbydere få straks svar på din ansøgning samt en automatisk godkendelse.

Det er afgørende, at du på forhånd sætter dig ind i et låns betingelser og kreditomkostninger. Det er en god idé at sammenligne forskellige onlinebanker og deres vilkår og lånerammer.

Du kan selv bestemme lånebeløb og afdragsperiode, når du vil låne penge som 18 årig. I denne forbindelse kan det svare sig at bruge en låneberegner, som du finder hos visse onlinebanker. Dette er et funktionelt redskab til at sammensætte det bedste og billigste lån for dit vedkommende.

Når du har kendskab til de månedlige afdrag på et lån, før du ansøger om det, er du bedst i stand til at lægge budget, så du er sikker på at overholde din låneaftale og blive gældfri.