Sådan låner du til indfrielse af gæld

Skylder du penge væk til flere kreditorer, og er både beløbene og renterne ved at stige dig til hovedet? Så kan en løsning være at tage ét lån, der indfrier alle dine kreditorer, så din økonomi og dine afbetalinger atter bliver mere overskuelige.

Hvorfor låne mere?

Hvis du allerede har en del kreditorer og skylder en del penge væk, kan det virke ulogisk at låne endnu flere. Hvis du låner for at indfri din gæld, vil du låne et større beløb. Med dette beløb er det meningen, at du skal tilbagebetale alle de kreditorer, du skylder penge.

Når man har mange mindre lån, og dermed mange kreditorer, har man sandsynligvis også mange høje rentesatser. Det er renterne, der koster penge, og med en del lån, akkumulerer du også en del renter. Således er det hurtigt at grave sig ned i et stort, sort hul, der er meget svært at komme op af igen.

Med ét stort lån til indfrielse af gæld hænger du således kun på dét ene lån efterfølgende. Du burde altså ikke skylde penge andre steder end hos det sidste lån, du har udtaget. Det forudsætter naturligvis, at du faktisk kan låne flere penge og ikke er kommet i RKI, fordi du har gravet dig i økonomisk ruin med de forudgående lån.

Sådan tager du et større lån

Hvis du er interesseret i at låne til indfrielse af gæld, er du med sikkerhed allerede bekendt med metoden, hvorpå man låner penge. Så har du med stor sandsynlighed gjort det før. For en god ordens skyld skal det dog nævnes, at du skal være myndig for at låne uanset størrelsesordenen.

Hos enkelte kreditorer skal du være endnu ældre, typisk 20 år eller 21 år. Det er for at sikre større modenhed i forhold til beslutningen, men også fordi du med større sandsynlighed har en bedre indtjening som 21-årig end som 18-årig. Det giver øget tryghed for kreditorerne. Derfor kan du også i enkelte tilfælde opleve, at renten er lavere, jo ældre du er.

Når du har valgt en kreditor og et beløb, der kan udbetale dine andre kreditorer, skal du indtaste dine personlige oplysninger. Herefter vil du få tilsendt en låneaftale, som du skal skrive under med dit CPR-nummer. Afhængigt af den valgte udbyder vil pengene stå på din konto mellem 2 minutter og 2 dage, efter aftalen er underskrevet og godkendt.

Således kan du komme i gang med at indfri mange små lån og atter få luft i din økonomi.

Vælg kloge lån

Der findes efterhånden mange kreditorer på markedet, og det kan være en uoverkommelig opgave at finde hoved og hale i de mange muligheder. På den anden side øger det konkurrencen mellem kreditorerne, og det er gode nyheder for dig. Det betyder nemlig, at du kan tage klogere lån.

Klogere lån skal forstås således, at dine vilkår for at låne bliver bedre – Renten bliver lavere, du kan låne højere beløber, og du har en længere tilbagebetalingsperiode. Det kan sagtens svare sig at sammenligne kreditorer. Det findes der efterhånden en del digitale portaler til. Således kan du let danne dig et overblik over dine lånemuligheder og tage et klogt valg, der passer til netop din personlige økonomi.

Det skal du være opmærksom på

Som altid når du låner penge, skal du være opmærksom på, at der er en række faldgruber og risici forbundet hermed. Dine kreditorer løber en risiko ved at låne dig penge, men du løber også dig selv nogle risici, blandt andet at forgælde dig yderligere ved at optage flere lån – Især hvis du i forvejen har problemer med at få økonomien til at hænge sammen og indfri dine gamle lån.

Læs altid det med småt. Når du låner penge, får du tilsendt en låneaftale. I denne låneaftale finder du vilkårene for dit lån. Det gør sig gældende uanset om du låner til indfrielse af gæld, tager et kviklån, et SMS-lån eller nogen anden form for lån. Vilkårene er blandt andet hvor hurtigt du skal tilbagebetale det lånte beløb, hvor store dine renter er og hvor meget du skal afdrage med hver måned. Sommetider kan der være individuelle klausuler, bl.a. at din kreditor må hæve renten, hvis ikke du tilbagebetaler pengene effektivt nok,