Der er mange muligheder for at finde det lån på nettet, som matcher dine ønsker. Når du vil finde det bedste lån, skal du tage udgangspunkt i dine økonomiske behov.

Der findes 2 overordnede typer af online lån. Der er lånene med dokumentation, og så er der bankprodukterne uden krav om dokumentation.

Overvejer du at ansøge om lån uden dokumentation på nettet, får du brugbar viden om, hvordan du låner bedst og billigst ved at læse med videre.

Hvad er fordelene ved at optage lån uden dokumentation?

Det er attraktivt for mange forbrugere at optage lån uden krav om dokumentation på nettet. Når du ansøger om lån i en fysisk bank, vil du blive kreditvurderet. Dette er bankens redskab til at få indsigt i din privatøkonomi. Banken kan give dig helt eller delvist afslag på din låneansøgning, hvis den vurderer, at du ikke er økonomisk i stand til at betale lånet tilbage.

På nettet er det frit og fleksibelt at låne penge. Når du låner penge uden dokumentation, betyder det, at banken ikke får indsigt i dine lønsedler eller seneste årsopgørelse. Du får ikke afslag på din ansøgning om lån, så længe du lever op til onlinebankens betingelser.

Der er flere årsager til, at det er attraktivt at ansøge om onlinelån uden krav om dokumentation:

  • Du bliver ikke afvist til et lån som følge af din privatøkonomi
  • Banken kreditvurderer dig ikke
  • Ansøgnings- og godkendelsesprocessen foregår effektivt
  • Du skal ikke stille sikkerhed for lånet
  • Du kan få pengene fra et godkendt lån udbetalt indenfor 1 døgn.

Før du gennemfører en ansøgning om lån, er det vigtigt, at du er bekendt med de forskellige typer af lån, som du kan optage uden dokumentation.

Hvilke lån er uden krav om dokumentation?

Når du vil låne penge uden dokumentation, skal du starte med at danne dig et indtryk af dine lånemuligheder. På nettet finder du forskellige typer af lån, hvor der ikke stilles krav om dokumentation. Disse lån er:

  • SMS lån
  • Kviklån
  • Minilån eller mikrolån.

På trods af de forskellige betegnelser dække disse bankprodukter over de såkaldte ”kortfristede lån”. Det er lån, som typisk har en kort løbetid. Det store udvalg af låneudbydere gør det muligt for dig at finde den onlinebank, som kan matche dit behov for længde på afbetalingsperiode. Du kan finde banker, som tilbyder løbetider på op til 1 og 2 år.

Når du skal vælge, hvilket lån som vil være det rette for dig, skal du undersøge vilkårene og betingelserne hos de forskellige låneudbydere.

Der er forskel på deres kreditomkostninger.

Hvad koster det at låne penge uden dokumentation?

Som hovedregel er det dyrere at optage et lån uden dokumentation sammenholdt med et lån med dokumentation. Dette hænger sammen med, at bankerne løber større risici, når de låner deres penge ud uden at have indblik i kundernes økonomi. Banken ved derfor ikke, om den får sine penge igen. Denne risiko gør, at banken sætter renterne på lån uden dokumentation højere.

På trods af de højere renter er lån uden dokumentation populære bankprodukter. Det er muligt for langt flere mennesker at låne penge, når de ikke kreditvurderes.

Uanset om du ansøger om SMS lån, kviklån eller minilån, vil det være forbundet med kreditomkostninger. Det er ikke kun lånebeløbet, du skal betale tilbage til den pågældende bank. Der er også engangsomkostninger samt tilbagevendende omkostninger, som du skal betale. Du betaler dit lån tilbage i månedlige afdrag, hvor de forskellige omkostninger er medregnet.

Når du undersøger de forskellige onlinebanker, skal du forholde dig til antallet af samt størrelserne på deres omkostninger.

Det er en god idé at sammenligne flere låneudbydere, så du kan udpege dén bank, som matcher dine ønsker og behov.

Sådan finder du det bedste lån uden dokumentation

Det bedste lån finder du, når du er velovervejet og grundig i din forberedelse. Det kan svare sig økonomisk, at du sætter dig ind i de forskellige vilkår, betingelser og omkostninger, som de forskellige onlinebanker har.

Det bedste lån er ét, som matcher din økonomi, og som du kan betale tilbage. Du har forskellige redskaber, du kan gøre brug af, når du vil sammensætte det bedste lån:

  • Læg budget omkring din privatøkonomi
  • Brug en låneberegner.

Du skal tage udgangspunkt i dit månedlige rådighedsbeløb, når du skal finde det bedste lån uden dokumentation. Når du trækker dine månedlige udgifter fra dine indtægter, får du det beløb, som du har til rådighed hver måned. Det er af dette beløb, du skal betale afdragene på dit lån. Størrelsen på de månedlige afdrag skal derfor matche dit månedlige budget.

Hos nogle onlinebanker har du mulighed for at gøre brug af en låneberegner, før du ansøger om et lån. Her kan du gratis og uforpligtende indtaste lånebeløb og løbetid og finde frem til, hvad det bedste lån vil være for dig i forhold til de månedlige afdrag.