Sådan fungerer et lån uden lønseddel

Hvis du står og mangler nogle hurtige penge, kan et kviklån være en god mulighed. Der er en grund til, at det hedder ”kvik”, for efter du har ansøgt, går der ikke mange timer, før pengene står på din konto. Noget af det, som mange finder smart, er, at du nemt og effektivt bliver godkendt uden de store forbehold. Så selvom du gerne vil låne 5.000 kr., er det ikke nødvendigt at skulle rode med en masse papirer. Du kan derfor lade lønsedlen ligge i skuffen, hvis du snupper et hurtigt lån.

Uden sikkerhed – hvad betyder det?

Hvis du vælger et hurtigt kviklån uden sikkerhed, kan du have pengene på din konto ligeså hurtigt som ved et hvert andet minilån eller SMS-lån. Det tager i mange tilfælde ganske få minutter.

En kredit uden sikkerhed er sådan set bare et forbrugslån, som du tager via en online udbyder. I banken vil du i mange tilfælde ikke kunne låne til forbruget, med mindre du har en høj indtægt, men online er et en anden sag.

Der er i princippet aldrig sikkerhed i et forbrugslån, for du får jo ikke rigtig ”noget for pengene”. Det vil sige, selvfølgelig gør du det, men du står ikke tilbage med for eksempel et hus, som sikrer, at pengene ikke er spildte. Derfor giver det god mening, at de lån, du foretager uden lønseddel eller anden sikkerhed, skal betales en smule hurtigere end almindelig banklån. Man kan sige, at den hurtige tilbagebetaling er en erstatning for den manglende sikkerhed. Du skal derfor gøre op med dig selv, om det er en aftale, der passer til dine behov. For selvom det er nemt, er det stadig en god idé lige at tænke tingene igennem, inden du låner.

Ingen indtægt er nødvendig

Og hvad betyder det så? Din låneudbyder vil helst ikke have, at pengene ligger hos dig i for lang tid, når der ikke er nogen sikkerhed for lånet. Hvis vi vender tilbage til huset, så kan et huslån godt have en lang løbetid på mange år, imens en kredit uden sikkerhed oftest har en kortere løbetid.

I din lokale bank er du sikkert vant til at have personlig kontakt, når det handler om pengene. Ved et onlinelån uden sikkerhed sidder du ikke ansigt til ansigt med låneudbyderen. Derfor skal udbyderen sikrer sig på anden vis, og det gøres via NemID og dit CPR-nr. Det er altså temmelig nemt og kræver ikke en stor indsats fra din side.

Selvom du ved disse lån ikke behøver at have en indtægt, er det en dårlig ide at låne, hvis du ikke har fremtidsudsigter til at kunne betale tilbage. Et lån uden lønseddel kan være rigtig smart, hvis du har fået et nyt arbejde, men ikke har fået udbetalt løn endnu. I sådan et tilfælde ved du, at pengene snart kommer ind, men måske har du brug for at få dem mellem hænderne lidt tidligere, og så er det altså rart at have et alternativ.

Nemt og hurtigt

Det er en stor fordel ved de hurtige lån, at du kan få fat i pengene meget kort tid efter, at du har ansøgt. Samtidig er ansøgningsprocessen som sagt så nem, at du kan ordne det fra mobilen. Derfor benytter mange denne type lån, og så længe du har nogenlunde styr på økonomien, er det en rigtig god mulighed for at få lidt ekstra ind på kontoen.

Står du for eksempel og skal på ferie, men opdager, at du måske kommer til at mangle lidt ekstra, er det oplagt at snuppe et hurtigt lån. Det samme gælder, hvis du måske skal holde fest, men pludselig mangler betaling til bandet.

Der kan være mange forskellige grunde til, at man har brug for at låne, og en stor fordel ved lånet uden sikkerhed er, at ingen stiller spørgsmål. Du behøver derfor ikke at fokusere på, at du skal sælge ideen om lånet. Du skal simpelthen bare sørge for, at du har mulighed for at betale det tilbage, når tiden kommer. Hvis du kan overholde den del af aftalen, er et lån uden lønseddel en smart og praktisk løsning, som sagtens kan gøre lidt lettere.