Kan man stadig optage lån uden NemID?

I 2010 udkom NemID, og derefter valgte mange låneudbydere at gøre det til et krav, at deres kunder skulle bruge NemID for at optage et lån.

Når man optager lån med NemID, så er der flere fordele, end hvis man optager et lån uden NemID. En af fordelene er for eksempel, at det går hurtigere med at modtage pengene.

Men det er stadigvæk muligt at optage lån uden at have NemID.

Der kan være flere grunde til at ville optage et lån uden at bruge NemID.

Find en låneudbyder, der tilbyder lån uden NemID

I dag er det stadigvæk muligt at optage lån uden NemID, men det er gået hen og er blevet noget sværere at optage lån uden NemID. At optage et lån uden NemID fungerer ligesom, det gjorde før 2010, hvor NemID blev indført.

Det er ikke længere alle låneudbydere, der tilbyder lån uden NemID.

Den første udfordring bliver, at man skal finde en låneudbyder, der tilbyder lån uden NemID.

Når man har fundet en låneudbyder, så skal man ringe til låneudbyderen for at bede om en fysisk kontrakt. Det er nødvendigt med det telefonopkald, når det drejer sig om et lån uden NemID.

Du skal bekræfte din identitet

Når man vælger at optage et lån uden NemID, så skal man kunne bekræfte sin identitet, da den normalt bliver bekræftet via ens NemID. Det kan være i form af indsendelse af billede af ens kørekort eller af ens pas.

Ved at optage et lån med NemID, så undgår man, at andre kan optage lån i ens navn.

Låneudbyderen skal bruge ens identitet for at kunne kreditvurdere en.

Man kan også blive bedt om at skulle indsende ens skatteoplysninger og lønsedler.

Når man vælger at optage et lån med NemID, så har låneudbyderen automatisk adgang til ens skatteoplysninger og ens lønsedler.

Derefter vil man modtage en fysisk kontrakt, som man derefter skal udfylde, hvor den bagefter skal sendes tilbage til låneudbyderen. Derefter kan man så få pengene sat ind på ens konto.

At optage lån uden NemID kan på mange måder minde om at optage lån i banken. Der kan det også gå noget tid før, at man får pengene udbetalt, og man skal samtidig vise lønsedler og skatteoplysninger osv.

Grunde til at man kan være nødsaget til at optage et lån uden NemID

Hvorfor optage et lån uden NemID, når man nu kan optage et lån hurtigt og nemt ved brug af NemID?

Der kan være flere grunde til, at man vil optage et lån uden NemID.

En af grundene kan være, at man har mistet ens nøglekort, og man derfor står og venter på at modtage ens nye nøglekort.

Det kan være, at man står og har brug for at optage et lån her og nu, hvor man ikke kan vente indtil, at ens nye nøglekort kommer frem. Men nogen gange kan ens nye nøglekort nå at komme frem før, at pengene er gået ind på ens konto, da det som sagt er en lidt langsommere proces at optage lån uden NemID.

En anden grund kan være, at NemID er nede i en længere periode, hvor man ikke kan vente indtil, at det er oppe at køre igen.

En tredje grund kan være, at man foretrækker den gammeldagsmåde, hvorpå man indgår aftaler fysisk.

En langsom proces

At optage lån uden NemID er en langsommelig proces. Der er papirer, der skal sendes frem og tilbage før, at pengene kan stå på ens konto. Hvis man står og skal bruge pengene indenfor de næste par dage, så kan det blive svært at optage et lån uden NemID, da det kan tage flere dage før, at pengene overhovedet står kontoen på grund af den langsomme proces. Der er det nødvendigt at optage lån med NemID, hvis man ønsker, at pengene står på kontoen snarest muligt.

Hvad er forskellen på kviklån, forbrugslån og mikrolån?

Kviklån, forbrugslån og mikrolån er navne, som man ofte hører, når man vil optage et lån online.

Men hvad er forskellen egentlig på de forskellige lån?

Der er ingen forskel på de overnævnte lån. Kært barn har mange navne, som man siger. Det samme gælder med kviklån eller hurtiglån, som andre også kalder det.

Det, som de alle har tilfælles er, at det er lån, hvor låntageren ikke skal stille sikkerhed som fx ens hus eller ens bil. Det vil sige, at hvis man ikke kan betale lånet tilbage, så kan låneudbyderen ikke inddrage ens hus eller ens bil som betaling.

Det smarte er, at man kan sidde på ens mobil eller computer og optage lånene. Man behøver ikke længere at skulle aftale en tid i banken, hvor man så optager et lån dernede.

Samtidig skal de online låneudbydere ikke vide, hvad man har tænkt sig at bruge pengene på.

Ofte vil banken gerne vide, om de lånte penge skal bruges til en bil, en rejse eller noget helt tredje.

Det er endnu en af grundene til, at mange vælger at optage lån online, da de ikke behøver at stå til regnskab på samme måde, som de gør med banken.