Er det muligt at et nyt lån uden NemID?

Vi tager et kig på, om det er muligt at tage et kviklån, uden NemID er forbundet med det. Det korte svar er, at det kan godt lade sig gøre.

Der var engang, hvor det at tage et nyt lån var forbundet med komplikationer og en lang venteproces. ”Det at tage et lån tager alt for lang tid” var der mange, der tænkte i 90’erne og begyndelsen af 00’erne. Og det gav lidt sig selv, fordi der var ikke det lynhurtige internet, som vi kender i dag. Men det er nu engang blevet en realitet og har hjulpet os på rette vej i forhold til, at ting går væsentligt hurtigere. Hvad er det så, det har gjort for lånenes verden? Det har gjort det hele væsentligt nemmere og hurtigere. Det eneste, det kræver for, at du kan få taget et lån, er, at du tager det på nettet og kan sikre visse garantier.

Er det muligt at tage et nyt kviklån uden NemID?

Det er et spørgsmål, der meget ofte bliver stillet. Og det korte svar er ”JA!” Det kan i den grad lade sig gøre. Der er flere forskellige muligheder som følge af, at der findes et væld af lånefirmaer, som godt vil tage imod lån med en god gammeldags lånekontrakt i papirform. På den måde slipper du for NemID’et, som er forbundet med internettet. Du kan underskrive låneformularen og sende det tilbage til lånevirksomheden – nøjagtigt som dengang, før NemID havde vundet indpas hos danskerne. Det er altså mere end bare muligt at tage et nyt lån, uden at du bruger NemID.

Eksperterne anbefaler, at du bruger NemID, når du tager et nyt lån

Dog skal det pointeres, at mange eksperter anslår, at det er en god ide, hvis du bruger NemID. Det siger de, fordi du med et nyt lån uden NemID er sikret, at det hele går hurtigere. Du skal ikke vente på, at papirerne bliver tilsendt. Samtidig skal du også huske på, at NemID er forbundet med større sikkerhed. Det er nemlig dig, der skal logge ind med sikkerhedskode og sikkerhedsnøglecifre på enten et nøglekort eller på din mobil. Det er altså ikke helt uvæsentligt, at du bruger NemID, fordi det gør bare, at det hele går hurtigere og nemmere. Men det er klart, at hvis ikke du har NemID, så bliver det selvfølgelig svært at tage det i brug.

Derfor kan det være en god ide at tage et kviklån uden NemID

Der er en del grunde til, at det kan være en god ide at tage et kviklån, selvom du ikke har NemID. En af dem er selvfølgelig følgende: Det kan ikke betale sig, at du vælger papirløsningen, hvis du stadig skal bruge lidt betænkningstid. Hvis nu du er i tvivl om, hvorvidt det er den rette løsning eller ej, kan du tænke over, om det er noget for dig eller ej. Det gør du bedst ved, at papirerne er på vej til dig, hvor der lige går et par dage, før de ankommer hos dig. I mellemtiden kan du tænke over, om det er den rette løsning for dig eller ej. Det er her, du skal være sikker på, hvad du gør, og om det er det rigtige.

Papirsromantikeren

Der er de mennesker, der synes, at papir er noget af det bedste at røre ved. De får en hel nostalgisk følelse af, at papiret er i deres hænder. Det er de samme mennesker, som synes, at det at røre en bog er det nærmeste, de kommer på en befrielse. Og det er ikke svært at forstå hvorfor, for det er meget mere autentisk at røre ved en bog end at kigge på en skærm.

Det at have et papir at orientere sig over gør, at det er muligt at være sikker på, at det, du gør, er det rigtige. Der er mange ting, du nemt kan overse, når du bruger NemID-underskrivninger, men den slags sker ikke, når du har et papir i hænderne. I hvert fald ikke for de fleste.