Hvad er et OK lån egentligt?

Hvordan ved du, om det lån du er ved at godkende, er et ok lån eller, om det er et af de lån, der ender med at sende dig i Luksusfælden? Det kan være svært at overskue – specielt, fordi der er så mange forskellige former for lån og udbydere at vælge imellem. Læs med her og bliv lidt klogere på, hvordan du sikrer dig et ok lån, når du vælger at ansøge om lån online.

Hvad er forskellen på online lån og banklån?

Ofte vil de fleste starte med at ansøge om et lån i banken. Det er det vi er vant til og også det, vi forbinder med sikre og fair lån. I dag tilbyder bankerne lån til uhørt lave renter og derfor er det også optimalt at optage dine lån der. Det er dog ikke i alle tilfælde det er en mulighed eller endog den bedste løsning. Faktisk kan du sagtens finde ok lån på nettet, hvis du blot skal låne nogle få tusind kroner. Forskellen på de to former for lån er:

Banklån

Når du skal låne penge i banken foregår det oftest på den samme måde som det altid har gjort. Det betyder, at du skal gøre følgende:

 • Book et møde med din bankrådgiver
 • Forbered dig på mødet, hvor du skal redegøre for, hvad pengene skal bruges til
 • På mødet skal du ofte ikke bare forklare, hvorfor du skal bruge pengene, men også:
  • Hvordan de skal betales tilbage
  • Om du kan stille sikkerhed
  • Hvorfor du ikke kan spare sammen (hvis der er tale om mindre beløb)
 • Vente på, at banken tager stilling til om lånet er godkendt eller afvist

Det er en længere proces og for mange kan det virke grænseoverskridende at skulle sidde overfor en ung bankrådgiver og argumentere for, hvorfor de gerne vil låne 5000 kroner til en sofa/ferie/ny computer. På samme måde er det ikke altid, at der er tid til at vente på bankens afgørelse.

Der er ikke nogen tvivl om, at banklån er den billigste løsning, men ej heller, at det er den mest omfattende.

Lån på nettet

Når du i stedet overvejer at låne penge på nettet, så er det ofte fordi det er en langt hurtigere og lettere proces. Du kan helt bogstaveligt talt sidde hjemme i sofaen og ansøge og mens du tage et bad og gør dig klar kan et lånetilbud tikke ind i din mailboks. Godkender du det, kan du i de hurtigste tilfælde allerede have pengene på kontoen, når du stiger ud af bussen inde i byen.

Det er hurtigt og let.

 • Find den låneudbyder du ønsker at ansøge hos
 • Udfyld dine oplysninger og underskriv med NemID
 • Vent og se dit lånetilbud
 • Godkend eller afvis

I de fleste tilfælde tager det ikke mere end højst 24-36 timer fra du ansøger til du har pengene på din konto. Det er dyrere end i banken, men det er også væsentlig mindre omstændigt og i rigtig mange tilfælde er det ok lån i forhold til, hvor hurtigt og nemt det er at ansøge.

Hvad er et ok lån?

Et ok lån er et gennemskueligt lån, hvor du er helt klar over, hvad du skal betale, hvornår du skal betale og, hvem du betaler til. Du kan altid finde alle oplysningerne i den låneaftale du får tilsendt og der er vigtigt at du læser den, så du ikke ender med noget, der slet ikke var det du forventede.

I virkeligheden er det ikke meget andreledes end når vi køber et billede til væggen. Du vil gerne kunne se både størrelse og motiv, men du vil også gerne kende prisen inden du betaler. Du køber ikke noget uden at kende prisen og heller ikke uden at have set det. En anden sammenligning er et billån. Hvis du skal betale meget mere end bilen er værd, fordi der er for mange udgifter på lånet, så er det ikke et ok billån. Der skal med andre ord være sammenhæng mellem det du låner, kriterierne for lånet og det, du ender med at betale tilbage.

Et ok lån er altså et lån, hvor du ved, hvad du får og der ikke kommer nogen overraskelser undervejs.

Kan du optage et ok lån?

Hvis du vælger at låne på nettet, er der ganske få kriterier du skal kunne opfylde for at blive godkendt.

 • Du skal være mindst 18 år
 • Du skal have NemID
 • Du må ikke være registreret i RKI

Lever du op til det, så er du allerede godt på vej til at blive godkendt til et lån på nettet. Held og lykke.