Få en økonomisk buffer

Hvis man fra tid til anden har brug for en økonomisk buffer, kan man overveje at få sig en online kassekredit til formålet. Det vil give de samme fordele som en ganske almindelig kassekredit har, men uden at skulle en tur omkring banken først.

Hvad er det?

En online kassekredit er en kassekredit, som udstedes af et uafhængigt firma i modsætning til den traditionelle kassekredit, som man får i banken. Selve kassekreditten fungerer i lighed med den almindelige, således at man har mulighed for at låne penge op til et aftalt beløb ved at trække over, når man har brug for det. Pengene skal efterfølgende betales tilbage med renter, gebyrer og provision.

Fordele og ulemper ved online kassekredit

Hvis man overvejer en online kassekredit, skal man selvfølgelig have kendskab til fordele og ulemper først. Den allerstørste fordel ved en online kassekredit er, at det går hurtigt med at få den oprettet. Her skal man ikke først ned i banken og godkendes, for man kan klare hele godkendelsesprocessen på sin telefon, tablet eller computer via nettet. Ved en online kassekredit stilles der krav ligesom nede i banken, det er blot nogle lempeligere krav. For eksempel skal man være 18 år, nogle firmaer har en grænse på 20 år, og så må man ikke stå registreret i RKI. En anden fordel er, at afdragsmetoden er mere fleksibel. Man bestemmer selv, hvilket beløb man ønsker at afdrage sin gæld med. Så hvis man har en indkomst, som svinger fra måned til måned, kan man vente med at afdrage til de måneder, hvor ens indkomst ligger højt.

Den helt store ulempe ved en online kassekredit er omkostningerne. De renter, man betaler for at låne penge ved at trække over på en online kassekredit, er højere end de renter, man ville betale ved en traditionel kassekredit og samtidig typisk højere end de renter, man ville betale, hvis man havde haft et almindeligt forbrugslån. Derfor skal man nøje overveje, om man ofte ville benytte sig af muligheden for at trække over, hvis man havde den.

Spørg dig selv

Før man beslutter sig, er det derudover vigtigt at gennemgå sin økonomi. Hvad har man af indtægter og udgifter lige pt.? Er det noget, som vil ændre sig inden for en overskuelig fremtid? Hvad skal de ekstra penge, som en online kassekredit giver adgang til, bruges til? Hvad er planen for tilbagebetaling? Det man skal huske er jo, at omkostningerne ved at låne penge på denne måde er høje. Derfor er det afgørende at få pengene betalt tilbage hurtigt. Ellers er det for nogle bedre at gå i banken og få rådgivning der eller tage et lån på nogle gunstigere betingelser et andet sted.

For de fleste virker det dog noget mere grænseoverskridende at skulle optage et lån end at oprette en kassekredit. Hvis man får lavet en kassekredit, får man muligheden for at låne penge, men det er ikke sikkert, man vil benytte sig af muligheden. Det kan være der går flere måneder imellem, man tager kassekreditten i brug, men man ved, den er der, og at man kan bruge den, hvis man har brug for noget økonomisk fleksibilitet i en periode. På den måde låner man penge efter behov, uden at man behøver at foretage sig noget for at oprette lånet hver gang. Og man kan betale pengene tilbage næste gang man får løn eller lidt efter lidt, som man får råd. Det virker mere uformelt i modsætning til et regulært lån. Omvendt gør formaliteterne ved et regulært lån måske, at det er lettere for nogle at huske, at der er tale om et lån, og at pengene skal betales tilbage.