Det bør du vide om penge lån mellem private

Der er mange måder at låne penge på. Man kan tage en tur i banken, finde et nemt lån online eller låne af en privatperson. Er det den tredje mulighed, du overvejer at benytte dig af, nemlig et penge lån mellem private, har du fundet en billig mulighed for at låne penge.

Der er dog nogle ting, som er gode at være opmærksomme på, inden du låner penge af en privatperson – eller inden du låner penge ud til en privatperson – for at det kan blive en god oplevelse for begge parter. Læs om det du bør vide om penge lån mellem private i artiklen her, og vær bedre rystet til at benytte dig af denne form for lån.

Der er store fordele ved penge lån mellem private

At låne penge af en privatperson er måske mere udbredt, end man lige tror. Det er nemlig en god mulighed for låneren for at score et billigt lån, og for udlåneren til at give en ven, familiemedlem eller bekendt en hjælpende hånd.

Der er også store fordele ved at låne penge privatpersoner imellem – specielt for den, som låner pengene. Ofte skal der nemlig kun betales de penge tilbage, som der rent faktisk lånes. Det vil sige, at man som låner slipper for at skulle betale renter og gebyrer.

Skal der betales renter af penge lånet mellem private, er de ofte ikke lige så store som renterne på for eksempel et kviklån. Der er altså mange penge at spare ved at låne pengene af en privatperson i stedet for af et pengeinstitut eller en låneudbyder.

Er budgettet til at låne penge derfor ikke så stort, er dette en rigtig god mulighed, som bestemt er værd at overveje at benytte sig af. Uanset hvad, vil det altid være en mulighed, som er værd at overveje, fordi der netop er så mange penge at spare.

Undgå faldgruber, misforståelser og konflikter

At låne penge af en privatperson har som nævnt store fordele i form af alle de penge, man kan spare. Alligevel skal man dog passe godt på med at låne penge af en, man kender. Er man ikke 100% på samme side med hensyn til lånets størrelse, varighed og vilkår, kan der hurtigt opstå misforståelser og konflikter.

Derfor er det så vigtigt at sørge for at være enige om betingelserne for lånet allerede før det indgås. Er man det, vil man netop undgå de store uenigheder, som måske ligefrem vil kunne ødelægge forholdet til en god ven eller familiemedlem.

Kontrakt til penge lån mellem private kan være en god ide

En rigtig god ide for at undgå disse misforståelser og konflikter, er at udarbejde og underskrive en kontrakt, som specificerer den aftale, man indgår omkring lånet. Har man sort på hvidt nedfældet lånets vilkår, vil man kunne undgå – eller formindske – de konflikter, som måske vil opstå undervejs i lånets løbetid.

Selv sagt er det måske ikke alle lån, som behøves at blive specificeret på denne måde. Men selv de tætteste familiemedlemmer eller bedste venner kan ryge i totterne på hinanden over en pengesag. Er lånet derfor af en betydelig størrelse, kan det være til det bedste at lave en formel låneaftale. Til dette formål kan en advokat være nyttig – igen afhængig af lånets størrelse – til at sørge for at alt er som det skal være, og for at stadfæste aftalens juridiske gyldighed. Derudover kan advokaten også bidrage med informationer om lovgivningen på området.

Låner du 3000 kr. af din bedstemor til at få råd til den telefon, du står og mangler, har du måske ikke ligefrem brug for at lave en formel aftale. Er det dog for eksempel 100.000 kr. du låner til opstart af din nye virksomhed, vil det her nok nærmere være en god ide med en sådan aftale.

Gode råd til at låne penge af venner og familiemedlemmer

Har du muligheden penge lån af private i stedet for at skulle en tur i banken eller at skulle finde et kviklån online, er der rigtig gode grunde til at du vælger den løsning. Tænk bare på alle de penge, som du kan spare.

For at du får den bedste mulige oplevelse ved at låne penge af venner eller familiemedlemmer, følger der her nogle praktiske råd, som du med fordel kan benytte dig af.

  • Betragt lånet med samme seriøsitet som du ville betragte et banklån med

Det kan godt være, at det er din kammerat fra gymnasietiden, du låner penge af. Pengene skal dog stadig betales tilbage til den aftalte tid.

  • Udnyt ikke venner og families godhed

Det er dine venner, og din familie. Vis dem derfor respekt, og udnyt ikke deres godhed over evne.

  • Bevar det gode forhold

Hvor ville det være ærgerligt at ødelægge et godt venskab på grund af pengesager! Gør hvad du kan for at bevare det gode forhold.