Hvad er en rentefri kredit?

Det lyder måske lige ud af landevejen. Rentefri kredit er ganske enkelt et lån eller et afdrag, hvor du ikke betaler renter i løbet af lånet, men der er faktisk alligevel flere omkostninger ved hele affæren i visse tilfælde. For det første kommer der stiftelsesomkostninger oveni din rentefri kredit låneaftale, hvilket selvfølgelig skal lægges til den samlede afbetalingssum. For det andet kommer der oftest også diverse gebyrer, samt udgifter til den månedlige betalingsservice oven i hatten. Rentefri kredit er nemlig en ganske normal strategi, som låneudbydere og visse butikker tilbyder deres kunder; og det er uanset om det drejer sig om køb af en ny laptop eller et af de mange lån på internettet, der kan anvendes til hvad som helst under solen.

Kort om rentefri kredit

For at gøre det hele en kende mere overskueligt, så er rentefri kredit typisk karakteriseret af følgende elementer:

 • Rentefri kredit er typisk en måde, hvorpå f.eks. et lånefirma tilbyder til personer, der skal låne et beløb hos udbyderen for første gang. Rentefri kredit er til gengæld langt mindre almindeligt, når man først har anvendt låneudbyderen én gang.
 • Et rentefrit lån er typisk også karakteriseret ved en kortere løbetid på lånet. Et almindeligt scenarie vil derfor være, at du har et sted mellem 30 eller 60 dage til at få afviklet dit lån. Hvis du ikke når dette, så kommer der til gengæld renter på den tidligere rentefri kredit.
 • Rentefri kredit drejer sig i absolut de fleste tilfælde sig om mindre beløb, der spænder fra alt fra 500 kroner til f.eks. 5000 kroner. De små lånestørrelser er jo netop, så låneudbyderen minimerer risikoen ved at låne penge til rentefri kredit.
 • I lighed med andre former for kviklån, så er der næsten altid tale om en rigtig hurtig udbetaling af pengene. Faktisk vil pengene ofte kunne stå på ens konto indenfor en time efter godkendt ansøgning.
 • Idet rentefri kredit er et mindre beløb, så er der heller ikke det store behov for at stille sikkerhed fra låntagers side.
 • Samtidigt skal man typisk heller ikke fortælle, hvad de lånte penge skal anvendes til. Uanset om det drejer sig om et lån til forbrug, en ny laptop til studerende eller noget helt tredje, så er låneudbyderen ikke interesseret i at vide dette. Det eneste låneudbyderen er interesseret i er blot at være sikker på at få sine penge igen.
 • Med rentefri kredit behøver du desuden ikke bevise, at du får mange penge ind på kontoen hver eneste måned for at blive godekendt til et lån.
 • Derudover kræves der i forlængelse af dette normalt ikke det helt store, når det drejer sig om dokumentation; hvilket gør rentefri kredit lån til en ganske enkel og ligetil proces.

Ændringer i lovgivningen

Nu hvor der er lidt mere klarhed over rentefri kredit og dets grundelementer, så bør det på nuværende tidspunkt nævnes, at der nu er sket en ændring i lovgivningen. Det er faktisk ikke længere tilladt at tilbyde en låntager et rentefrit lån; til gengæld er det helt ok at tilbyde personen rentefri kredit. Forskellen mellem de to typer ”rentefri” er nærmere betegnet, at et rentefrit lån er et lån, der er helt uden renter i løbet af hele lånets løbetid; derimod er rentefri kredit blot en kortere periode, hvor der ikke skal betales renter.

Ok, men hvorfor tilbydes der så rentefri kredit til kunderne?

Nu spørger du måske dig selv, hvad fidusen ved rentefri kredit er. Låneudbyderen er jo stadig en virksomhed, og som alle virksomheder ønsker den jo stadig at tjene penge. Forklaringen på dette er simpel. Et lån med rentefri kredit tilbydes som sagt oftest for at lokke nye kunder til, der så vil være mere tilbøjelige til at tage et nyt lån hos det samme firma igen. Når dette så er sagt, så vil låneudbyderen desuden også tjene de mangelende renteindtægter ind på andre måder. Der tænkes her især på for sene betalinger, der i stort set alle tilfælde betyder høje strafgebyrer samt en højere rente på de efterfølgende betalinger. Rentefri kredit er således kun rentefrit, hvis man sørger for at betale lånet tilbage, før der kommer renter på.

Hvilke krav skal låntageren opfylde?

Selv med rentefri kredit er der selvfølgelig vise krav skal opfyldes fra låntagers side:

 • Du skal være fyldt 18 år.
 • Du skal helst ikke være optaget i RKI, idet de ellers vil være vanskeligt at blive godkendt til rentefri kredit.
 • Sidst, men ikke mindst, skal du være bosat i Danmark.