Er det sikkert at tage et rentefrit lån i 30 dage?
Der er mange steder, hvor du bliver lovet et rentefrit lån i 30 dage, og der er lige så mange steder, hvor du kan få at vide, at det værste, du kan gøre for din økonomi, er at tage et rentefrit lån i 30 dage. Men er det rigtigt?
Der er lige så mange fordele, som der er ulemper, når det kommer til hurtige lån, men tit hører vi kun om ulemperne. Mange af de sager, der kommer frem i medierne, handler om mennesker, hvor det er gået galt, efter de har taget et rentefrit lån i 30 dage, og det er en del af den journalistiske præmis. At det går godt, har ingen nyhedsværdi.
Et af de helt store problemer er, at der er rigtig mange, der optager rentefri lån i 30 dage, selvom de godt er klar over, at de ikke kan betale pengene tilbage indenfor tidsrammen på 30 dage. Kort sagt er det de forkerte mennesker, der tager de hurtige lån. Hvis du vil finde ud af, om du er det rigtige menneske til at tage et rentefrit lån i 30 dage, så læs med her.
Hvad er et 30 dages rentefrit lån?
Et 30 dages rentefrit lån er, som navnet antyder, et lån, der ikke forrenter sig i løbet af de første 30 dage. Der er typisk tale om et lavere lån på mellem 1000 og 10.000 kroner, og fordi det er rentefrit de første 30 dage, er renten typisk højere efterfølgende.
I sig selv er det ikke et dårligt lån, hvis du er indforstået med præmissen. Alle lån bliver dårlige, det øjeblik du ikke betaler dem tilbage til tiden, og i dette tilfælde er ”til tiden” inden for 30 dage. Det betyder, at det er en låntype, der er beregnet til at dække små, uforudsete udgifter, der opstår lige inden lønningsdag.
Meningen er altså, at du kan låne penge til f.eks. et akut tandlægebesøg sidst på måneden og så betale pengene tilbage, når du får løn.
Gode råd til at tage et rentefrit lån i 30 dage
- Sørg for at have et ordentligt budget, og vær sikker på, at du kan betale pengene tilbage indenfor de 30 dage.
- Sørg for at læse låneaftalen igennem, så du er sikker på, hvilken aftale du indgår.
- Læg særlig mærke til, hvordan ÅOP og eventuelle strafgebyrer ser ud, hvis du ikke kan betale indenfor de 30 dage.
- Overvej, om der er en anden måde, du kan skaffe pengene på. De korte, rentefri lån bør være en sidste udvej, da det indebærer en stor risiko, hvis du ender med ikke at kunne betale.
- Læg en nødplan. Hvis du af den ene eller den anden grund ikke kan betale, er det godt at have en bedre plan end bare at lade være med at betale.
Hvordan håndterer du det, hvis det går galt?
Det allervigtigste at sikre sig, når du tager et rentefrit lån i 30 dage, er, at du har lagt en realistisk plan. Det er ikke en god idé at låne pengene, hvis du ikke kan betale dem tilbage, men som vi alle sammen ved, kommer en ulykke sjældent alene, og derfor er det også en god idé at have en nødplan, for der kan jo komme noget i vejen, der gør, at du ikke har pengene, når du når til lønningsdag.
Eftersom du har taget et rentefrit lån i 30 dage, er det tit ikke muligheden at låne pengene af en bekendt, da det ofte ville have været løsningen i første omgang. Derfor er det bedste du kan gøre at kontakte din bank, i samme øjeblik du opdager, at du ikke kan betale pengene tilbage, ofte vil de kunne hjælpe dig med at finde en løsning på dit problem.