Lån 5000 med SMS-lån

De fleste mennesker prøver før eller siden at stå uden penge på lommen. Og hvad gør man så? En af mulighederne er at tage et SMS-lån. Her bliver du klogere på, hvad denne låntype indebærer, samt hvad du bør vide om at låne penge over SMS.

Hvad er et SMS-lån?

Navnet giver lidt formålet med låntypen væk. Et SMS-lån var et lån, som du kan tage fra din mobiltelefon ved at sende en simpel SMS, men i dag foregår det stort set udelukkende online. Lånet er til dig, der står og mangler penge helt akut. Der er typisk tale om mindre beløber. Du kan blandt andet tage et SMS-lån på 5000 kroner.

SMS-lån kaldes også minilån, mobillån eller mikrolån. Navnene er opstået af de mindre beløber, som man typisk låner, når man tager et SMS-lån. Alle mennesker kan pludselig stå med uforudsete udgifter, som opsparingen ikke lige kan klare.

Sådan foregår et SMS-lån

For at tage et SMS-lån skal du først og fremmest være myndig. Det betyder, du skal være minimum 18 år. Dog har enkelte udbydere andre aldersgrænser, typisk enten 20 år eller 21 år. Derudover skal du bruge en computer, hvorfra du kan anmode om lånet.

Online skal du indtaste alle de relevante oplysninger, såsom lånebeløb og dine personlige oplysninger. Herefter vil dine informationer blive tjekket, blandt andet om du står i RKI, og så skal du herefter underskrive en låneaftale. Det gør du med dit NemID. Afhængigt af din udbyder, vil pengene så stå på din konto mellem 30 sekunder og 2 dage senere.

Vær dog opmærksom på, at du også skal overholde følgende krav:

 • Du skal være dansk statsborger med dansk CPR-nummer.
 • Du skal have en folkeregisteradresse i Danmark.
 • Din bankkonto skal være ejet af en dansk bank.
 • Du må ikke være registreret i RKI som værende en dårlig betaler.
 • Dit telefonnummer skal være dansk og med dansk landekode.
 • Du skal have en e-mailadresse.

Overholder du ovenstående krav, foruden alderskravet, kan du med sikkerhed tage et SMS-lån.

Hvad kan jeg bruge et SMS-lån på 5000 til?

Når du låner penge fra en låneudbyder, skal du ikke kunne bevise eller forklare, hvad pengene går til. Det er din egen sag. Hvis du låner et beløb som 5000 kroner, vil det med stor sandsynlighed være til at dække nogle huller i huslejen, betaler regninger eller finansiere akutte reparationer på f.eks. din bil, en ny vaskemaskine eller noget tredje, som en opsparing normalt ville klare.

Gode råd

At tage et SMS-lån på 5000 kroner lyder relativt simpelt, men som ved alle andre ting i livet, er der også nogle faldgruber, du bør være opmærksom på.

Vælg blandt andet altid et lån, du kan stå indenfor. Det betyder, at lånet har en rimelig tilbagebetalingsperiode, og at du samtidigt kan afdrage et realistisk beløb hver måned. Det kan du vurdere på din egen indkomst. Undgå også lån med alt for høje renter, der til sidst gør dit SMS-lån på 5000 til en uoverskuelig oplevelse.

Du kan også selv være med til at gøre din oplevelse med SMS-lån til en god oplevelse. Læs altid det med småt. Det findes i langt de fleste lånebetingelser, og det kan spare dig for meget stress og jag. Derudover kan du, hvis du ønsker det, tilkøbe en tryghedsforsikring hos nogle udbydere. Hvis du er i tvivl om, hvor du gerne vil tage et SMS-lån, kan det anbefales at bruge nogle af de mange sammenligningssider, der viser dig forskellige udbydere og deres vilkår. De fleste sms-lån, kræver ikke nogen dokumentation, udover at du sender en sms og modtager pengene på din konto.

Der kan du blandt andet danne dig et overblik over:

 • Hvor meget kan jeg låne?
 • Hvornår kan pengene blive udbetalt?
 • Hvad er renten?
 • Hvad er løbetiden på tilbagebetaling?
 • Hvad er den årlige debitorrente?
 • Hvad ligger ÅOP på?