Tag et privatlån trods RKI – hvordan gør man?

Hvis din økonomi hænger i laser, så er det ret svært at overbevise en låneudbyder om, at du er egnet til at optage et lån. I banken er det helt udelukket, og hos flere online låneudbydere vil du også få et nej. Hvis du ovenikøbet er i RKI, så er der ikke ret mange, der vil åbne kassen for dig.

Selv om det kan se meget sort ud, så behøver du ikke at fortvivle. Det er faktisk muligt at låne nogle penge ved et privatlån trods RKI.

Hvorfor er det svært at låne penge?

Dem, der låner penge ud, gør det ikke for ingenting. De er nødt til at være sikre på, at de kan få deres penge igen, og at de kan tjene på det ved at opkræve renter. Det er det, udlåningsfirmaerne lever af. Det er derfor, de fleste firmaer har en procedure, hvor de kreditvurderer en potentiel låner, inden de godkender eller afviser vedkommende.

Der skal være en form for sikkerhed for, at de kan få de forfaldne afdrag ind til tiden, så det også er en rentabel forretning for dem. Hvis du søger om et privatlån trods RKI, så vil der derfor være nogle, der accepterer det og andre, der ikke accepterer det.

Sådan finder du en låneudbyder, der tilbyder et privatlån trods RKI

De fleste udbydere formulerer helt klart, om de tilbyder private lån trods RKI, eller de ikke gør. Er det aktuelt for dig, så må du henvende dig til en udbyder, der accepterer at låne dig penge til trods for, at du står i RKI.

Selv om det umiddelbart lyder fantastisk for dig, så skal du alligevel se dig godt for, inden du eventuelt accepterer et lånetilbud. Eller det vil sige, at du ikke bare får et lånetilbud uden videre. Det er i dit tilfælde en lidt længere proces.

Læs vilkårene grundigt igennem, inden du kommer så langt ind i låneprocessen, for der gælder særlige vilkår for dem, der søger om at optage et privatlån trods RKI.

Hvilke særlige vilkår gælder for et privatlån trods RKI?

Alle udbydere, der tilbyder et lån trods RKI, gør det ikke uden videre. De vil alle have nogle helt særlige betingelser opfyldt, inden det overhovedet kan komme på tale. Da du ikke selv har nogen mulighed for at stille en slags garanti for et lån, så er det oftest sådan, at du må have nogle i dit netværk til at kautionere for dig.

Det går kort sagt ud på, at du skal stille med nogle personer, som vil stå på mål for dit lån. Det er en ret alvorlig sag at sige ja til, for disse personer lover ved deres underskrift, at de vil dække dine afdrag og det fulde beløb, inklusive renter, hvis du ikke selv er i stand til at klare det.

Det er en meget brugt måde for låneudbydere at sikre sig, at de får deres penge plus renter igen på. Det er ikke nødvendigvis let at få nogen i dit netværk til at stille sådan en garanti, men det er en mulighed.

Hvad kræver det at blive godkendt som kautionist?

Hvis det lykkes for dig at finde en eller flere kautionister, der er villige til at bakke dig op i forhold til et privatlån trods RKI, så er det ikke sikkert, at de får lov til det. En låneudbyder stiller nemlig også nogle specifikke krav til dem.

De træder så at sige i dit sted og skal som minimum kunne dokumentere, at de har en vis indtægt, en vis formue og er i stand til at rejse det aktuelle beløb inklusive renter på én gang, hvis det skulle blive nødvendigt.

Hvis det lykkes dig at finde en kautionist

Det lykkes for nogle at finde nogle mennesker, der stoler nok på dem til, at de vil være villige til at stille op som kautionist. Hvis du også får held med at få nogle til at dække dit privatlån trods RKI, så skylder du dem i høj grad at leve op til dine forpligtelser i forhold til det pågældende lån.