Kviklån som studerende?

Som studerende eller kommende studerende har du nok erfaret, at det ikke altid er en dans på roser. Jovist, så får du formentlig SU, men denne rækker langt fra til alle udgifter i forbindelse med studiet og det at leve samtidig. Det er rent faktisk de færreste, der kan leve alene på en SU. Når et semester starter, så er der ofte en stor udgift forbundet med nye bøger. Dette kan for mange vælte det stramme budget. En mulighed for at komme godt fra start, med skolebøgerne i orden, kan være at tage et kviklån til at betale bøgerne nu og her.

Kan jeg tage et kviklån som studerende?

Det korte svar er ja, det kan du godt – såfremt du er fyldt 18 år. De fleste udbydere kræver i øvrigt, at du ikke er registreret i nogle databaser som dårlig betaler – herunder eksempelvis RKI.

Hvor meget kan jeg låne som studerende?

Når man kigger på de forskellige låneudbydere, så ses der en ret stor forskel på hvor stort et beløb, der kan lånes, selvom der er tale om den samme ansøger. Det afhænger til dels også af, om du ansøger om et minilån, mikrolån, kviklån, forbrugslån osv. Er der blot tale om udgifterne til et semesters bøger, så er det formentlig nok at tage et mindre lån på omkring de 5.000 kr. Du kan formentlig se en bogliste på din skoles hjemmeside, så du kan danne dig et overblik over udgifterne til studiematerialerne.

Et kviklån til studerende kan også være en god redning, hvis du i en måned har uforudsete udgifter – eksempelvis en høj tandlægeregning, som der ikke er lagt nok penge til side til. Ved at tage et kviklån som studerende i denne situation, kan du betale sin regning og dele udgiften op over de løbende måneder.

 Kan jeg tage et kviklån som studerende uden renter?

Ja, det kan du godt. Der findes en del udbydere, der tilbyder at lave det første lån afdragsfrit. Det betyder, at det faktisk ikke koster dig noget at låne pengene. Her er der til gengæld ikke tale om et så stort beløb, men det er en måde for udbyderen at teste din tilbagebetalingsevne. Herefter kan du ofte få lov til at tage et højere kviklån som studerende, dog med nogle låneomkostninger.

Hvordan optager jeg et kviklån som studerende?

Om du er studerende eller har anden beskæftigelse, så fungerer selve ansøgningsprocessen på samme måde. Du ansøger hjemme fra din computer. Det smarteste vil være at lave lidt forarbejde ved at tjekke de forskellige lån ud, så du kan finde det lån, der passer bedst til dit behov. Kig både på de samlede låneomkostninger, løbetiden og renten. Det er ofte sådan, at desto længere tid du betaler tilbage over, desto større er de samlede omkostninger. Det skal dog opvejes mod, om det giver dig mere luft i økonomien at fordele afdragene ud over flere måneder, selvom du måske kommer til at betale lidt mere i alt i sidste ende.

Når du har undersøgt markedet og fundet frem til eksempelvis tre lån, som passer til dine behov, så ansøger du dem blot. Det foregår ved, at du udfylder et par spørgsmål – dette tager typisk to minutter, og så ansøger du ved hjælp af dit NemID. Låneudbyderen henter derved dine skatteoplysninger, hvor de kan se, om du vil være i stand til at betale kviklånet tilbage. Samtidig undersøges det, om du er registreret i en database for dårlige betalere.

Når dine ansøgninger er blevet sendt, går der ofte kun nogle minutter til timer, før du har svar på, om du kan godkendes til et kviklån som studerende. Bemærk at intet lån er optaget eller bindende, før du igen bekræfter, at du gerne vil låne pengene og samtidig accepterer lånebetingelserne.