Banklån: Når det er mest fornuftigt at låne penge i banken
Med så mange nye måder at låne penge på, hvorfor så gå i banken? Måske har du også stillet dig selv dette spørgsmål. Og ja, med så mange forskellige muligheder for at låne penge i dag, er spørgsmålet om, hvorvidt det kan betale sig at låne penge i banken, yderst relevant.
Selvom der nu er mange andre måder at låne penge på, er det stadig meget fornuftigt at låne penge i banken, når muligheden byder sig. I artiklen her kan du blive klogere på, hvornår det er en god ide at låne penge i en bank, og hvornår man lige så godt kan vælge et hvilket som helst andet lån.
Til de store udgifter hitter banklån stadig – og det med god grund
På mange områder er populariteten af banklån ikke lige så stor, som den har været engang. Alligevel er der stadig nogle områder, hvor banklån virkelig hitter. Her tales selvfølgelig om lån til de helt store udgifter som hus, sommerhus, bil og båd.
Det er med god grund, at banklån stadig hitter, når det kommer til disse helt store udgifter. Det er nemlig i banken, at det som oftest er muligt at få de billigste lån. Rentesatsen i en bank er nemlig lavere end hos andre låneudbydere. Til gengæld er det dog også det sværere at komme til at låne penge i banken, da pengeinstitutter er mere kritiske, i forhold til hvem de låner penge ud til. Derfor er det nødvendigt med en stabil økonomi for at kunne optage et banklån af denne størrelse.
Når det så er sagt, er de lave renter, som banker kan tilbyde, grunden til, at banklån stadig hitter, når det kommer til køb for så store summer. Skal man ud og låne pengesummer i huskategorien, er det derfor banken, man skal tage til for at slippe absolut billigst på lånemarkedet.
Forbrugslån: Skal man vælge banklån eller kviklån?
Skal der lånes mindre pengesummer til alment forbrug – de såkaldte forbrugslån – er snakken en anden. Det er nemlig ikke i banken, at de fleste optager deres forbrugslån. Hvorfor det? Det er af den grund, at bankerne ikke ligefrem smider omkring sig med forbrugslån til en formidabel bankrente. Nej, vil man optage et forbrugslån i banken, så kommer man til at betale en dyrere rente. Derfor er der mange, der vælger at tage et normalt kviklån i stedet for, da det nogle gange kan være nemmere at gøre.
Renten på et forbrugslån i banken kan måske være lavere end renten på kviklån, og derfor kan det være en god idé at undersøge dette. Er man fast kunde i en bank og kendt som en god betaler, kan man altid forhøre sig, om banken vil være villig til at give en et forbrugslån til en lidt billigere rente.
Om man vil vælge at optage et forbrugslån i banken eller gå med et kviklån, afhænger altså af, hvad man er mest til. Måske vil man kunne forhandle med banken om at få et billigere forbrugslån, men ellers handler det om at undersøge sine muligheder og vælge at låne sine penge det sted, hvor det giver mest mening.
Får man noget ud af at ordne alle sine låneforretninger i banken?
Det kan være svært at sige, om det giver mest mening at låne alle sine penge i banken. Er man dog god til at forhandle, og husker man at betale alle sine afdrag til tiden, kan man selvfølgelig altid prøve at forhandle med banken om bedre lånevilkår.
Holder man øjne og ører åbne, og støder man på en anden bank, som kan tilbyde bedre vilkår, kan man anvende denne information til at forhandle sig til en bedre aftale med sin egen bank. Det er vigtigt at huske på, at det er billigere at beholde en kunde end at få en ny kunde. Prøv dig derfor frem, og se om du ikke vil kunne få en bedre aftale i din bank.