Alle kan på et tidspunkt i deres liv komme til at mangle penge i løbet af en måned. Det kan være ved en uforudset regning eller andre uforudsete udgifter. Er der fordele og ulemper ved at låne et billigt lån uden renter og gebyrer?

 • Hvad betyder det at låne rente og gebyrfrit?
 • Hvorfor låne penge uden renter og gebyrer?
 • Hvad skal man gøre for at låne penge uden renter?
 • Hvorfor ikke låne penge af venner og familie?

Vi trænger nok alle sammen til at få lidt mere viden omkring emnet.

Hvad betyder det at låne rente og gebyrfrit?

Mange billige lån har ikke renter og gebyrer på deres lån. Man skal ikke engang betale en opstarts pris. Det betyder på godt gammelt dansk, at hvis du låner f.eks. 5000,- kr. så skal du også betale 5000,- kr. tilbage. Det koster ikke noget at låne de penge.

Ved denne type lån, har man dog heller ikke lang tilbagebetalingsfrist. De fleste udbydere, tilbyder lån i op til 30 dage. Hvis man ikke har betalt alle pengene tilbage indenfor tidsfristen, kommer der ofte et gebyr og renter på. Det er så her, det kan gå hen og blive en dyr affære, hvis man ikke undersøger alt det med småt, inden man optager et lån.

Hvorfor låne penge uden renter og gebyrer?

Det kan nogle gange være nødvendigt med et her og nu lån. Som forbruger af et billigt lån uden renter og gebyrer er det nemt at få adgang til penge lige nu via. Diverse online pengeudbydere. Mange udbydere tilbyder endda ”lån på kun 2 minutter”. Det er meget smart, hvis du har brug for pengene på din konto med det samme.

Så hvis din bil er gået i stykker, og du mangler penge til at få den repareret for, så kan denne løsning være effektiv. Dog skal du som forbruger være opmærksom på, hvor længe dit lån er rente og gebyrfrit, og hvad konsekvensen af ikke at betale tilbage indenfor tidsfristen kan være. Men kan du som forbruger betale tilbage indenfor tidsfristen, så er dette en god løsning til f.eks. at få din bil ud at køre igen hurtigst muligt.

Hvad skal man gøre for at få et billigt lån uden renter og gebyrer?

En god ide er at undersøge markedet af udbydere. Udvælg de tre, som du synes, passer bedst til dig og dit behov. Læs altid det med småt. Internettet er heldigvis en god ven, når man skal undersøge ting som det her. Men spring nu ikke på det første og billigste fra start. Vær sikker på, at du som forbruger ved, hvad det er for en udbyder, du har med at gøre. Kontakt gerne dine tre bedste udvalgte via mail eller telefon.

Stol på, at din kommende udbyder er et sikkert valg, og følg din mavefornemmelse. Hvis du oplever en ”dårlig kemi” mellem dig og din kommende låneudbyder, er det måske en god ide at vælge en nr. fire i stedet for en af de tre første, du havde i tankerne. Du skal som forbruger, selv være realistisk og vurdere om de enkelte løsninger passer til dig og dit behov.

Hvorfor ikke låne penge af venner og familie?

Der er ikke noget, der kan splitte et venskab eller familien mere ad end penge. Hvis du låner 5000,- kr. af din kammerat, og I laver en aftale om, at pengene skal tilbagebetales ved næste lønning, hvad er garantien så for, at din kammarat får alle 5000,- kr. retur til den aftalte tid?

Vi som mennesker er indrettet sådan, at vi ikke ønsker vores venner og familie noget ondt, men kommer det til penge, er vi heller ikke så trofaste, at vi overholder pengedeadlines. Hvis det derimod er et pengeinstitut, vi skylder penge, så skal vi nok sørge for at få det hele tilbagebetalt til aftalt tid. Det er ofte den bedste metode at anvende, og du er sikker på, at dit venskab og forhold til familien overlever, selvom du måske står i en presset økonomisk situation.

Fordele / ulemper ved billigt lån uden renter og gebyrer

Fordele:

 • Penge på kontoen indenfor kort tid
 • De fleste udbydere er ”ligeglad” med, om pengene skal bruges til ferie eller en ødelagt bil
 • Hurtig og nem oprettelse de fleste steder.

Ulemper:

 • Kort tidsfrist på tilbagebetaling
 • Hvis man ikke får betalt tilbage til aftalt tid, kan det koste dyrt
 • Nogle udbydere har høje krav hvis man læser det med småt
 • Man kan havne i en økonomisk krise i stedet for velstand.