Der er mange forskellige lån at vælge imellem og rigtig mange forskellige årsager til, at du måske overvejer at låne penge. Det kan dog være en udfordring ag manøvrere mellem de mange forskellige tilbud og betegnelser der er at vælge imellem både i verden og på nettet.

Vil du gerne være sikker på, at du ender med det bedst mulige tilbud og de bedste forbehold, så læs med her og bliv klogere på spørgsmålet – hvad er kviklån?

Hvad betyder kviklån?

Kviklån er en fællesbetegnelse for alle de små lån du kan optage på nettet. Kviklån er små, hurtige lån, som du kan ansøge om uden andet end et NemID.

Som udgangspunkt er lånene på 10.000 kroner eller mindre og har en løbetid på mellem 3 og 6 måneder – hurtigt og nemt og netop deraf navnet; kviklån.

Denne form for lån er mere populær end nogensinde og det betyder, at der er rigtig mange firmaer om buddet, hvilket er heldigt for dig. Med mange firmaer, der skal deles om kunderne kan du være heldig at finde tilbud, der er stort set ligeså billige som et løn i banken.

Hvad skal du være opmærksom på?

Nu har du fået svar på spørgsmålet – hvad er kviklån?
Der er dog stadig nogen, der ikke bryder sig om denne form for lån og får billeder af ’Luksusfælden’ på nethinden så snart ordet kviklån bliver nævnt.

Heldigvis er det ikke nødvendigt at bekymre sig om, for selv om der findes mange dyre og uhensigtsmæssige lån derude, så kan du med ganske få trin sørge for, at du ikke ender med at godkende en af dem. Vil du sikre dig et lån med rimelige kriterier, så kan du gøre følgende:

Lav et budget

Hvis du vil være sikker på at kunne betale dine afdrag og på den måde undgå dyre gebyrer og rentetillæg, så sørg for at have helt styr på, hvad du har råd til at betale hver måned.

Mange af de sider, der tilbyder lån har et gratis budget liggende til download, så det eneste du skal gøre er at lægge dine egne tal ind for at få et overblik. Jo mere præcis du kan være, des mere sikker er du på resultatet.

Tjek dine muligheder

Vil du gerne gøre dig selv endnu en tjeneste, så brug lidt tid på at indhente flere tilbud. På den måde har du noget at sammen ligne med og kan sørge for at vælge det optimale tilbud, så du ikke bliver træt af det, hvis du en dag falder over noget billigere, fordi du ikke brugte den ekstra tid.

Sæt grænser – og overhold dem

Det kan være fristende at låne et par hundrede eller tusind ekstra, når du allerede er i gang, men det er vigtigt at huske, at pengene også skal betales tilbage. Derfor bør du sætte et fast beløb og holde dig til det. På den måde skal du ikke betale penge tilbage, som du måske ikke engang huske, hvad blev brugt til.

Vælg fornuftigt

Når det kommer til at vælge løbetiden så kan det være fristende at vælge den længst mulige løbetid, fordi du så skal betale de laveste afdrag – men det betyder ikke, at lånet bliver billigere. Tværtimod betyder det ofte, at du ender med at betale langt mere tilbage i sidste ende.

Derfor bør du i stedet vælge den kortest mulige løbetid, beregnet ud fra dit rådighedsbeløb i budgettet.

ÅOP

Hvis du har læst lidt om lån på nettet, så kender du med garanti også begrebet ÅOP – eller Årlige Omkostninger i Procent. Det tal kan du bruge til at sammenligne de tilbud du får fra forskellige kreditorer. Tallet er en fuldstændig oversigt over de udgifter du betaler for at låne penge – hvert år.

Det tæller alle gebyrer, renter og alle andre udgifter, der er forbundet med dit lån. Med det tal kan du hurtigt regne ud, hvor meget dine udgifter ændrer sig, når du forlænger og forkorter din løbetid.

Kan du optage et kviklån?

Når du har undersøgt dine muligheder og besluttet dig for, at et kviklån er den rette løsning for dig, så er det bare med at komme i gang med ansøgningen. Der er ikke mange ting du skal kunne leve op til for at opfylde kriterierne. De fleste sider er enige om, at du når du kan opfylde disse krav, så kan du ansøge om et lån og være ret sikker på at blive godkendt.

  • Du skal være over 18 – nogle sider har en højere minimum alder på enten 21, 23 eller 25, men de fleste ligger stadig på 18.
  • Du skal have et NemID. Det er dit NemID du bruger til at skrive under og verificere din identitet
  • Du skal have dansk adresse og dansk bankkonto
  • Du må ikke være registreret i RKI

Lever du op til disse kriterier er du allerede på vej til at blive godkendt til et lån og følger du de gode råd ovenover, så er du et skridt på vejen til at finde den bedste og billigste løsning!