Tag et kassekredit lån

Uforudsete omkostninger kan ødelægger menneskers privatøkonomi, men det er der heldigvis råd for. Her vil du blive klogere på, hvad et lån med kassekreditten er og hvordan du kan bruge det i praksis.

Hvad er kassekredit lån?

Egentligt er et kassekredit lån et specielt ord, for et lån er noget, du får én gang, mens en kassekredit typisk er en længevarende løsning, som du kan tappe penge fra, når du har behov for det.

En kassekredit er typisk noget, du finder hos din bank. Det kan være med til at give dig råderum til uforudsete udgifter, som hvis du pludselig skal have ordnet en stor vandskade eller bilen går i stykker lige inden din sommerferie eller et vigtigt møde. Med andre ord er det en reserve af penge, der ligger under din minusgrænse på din bankkonto. Når du låner af din kassekredit med din bank, betaler du typisk kun for de penge, du bruger. Hvis du tager et kassekredit lån på 30.000 kroner, men du kun bruger 5000 af dem, er det kun de 5000 som du betaler renter af i tilbagebetalingsperioden.

Som noget relativt nyt, kan du også tage et lån som kassekredit hos lånudbydere. Her er vilkårene en del anderledes, da du jo som kunde hos en bank allerede har givet alle dine personlige oplysninger, og måske har du endda et godt forhold til din bankrådgiver, der trygt ved, at pengene kommer retur.

Men hvad så med et kassekredit lån af en ekstern udbyder, der ikke kender din finansielle situation?

Sådan låner du penge med en ekstern kassekredit

Hvis du er kommet frem til, at et kassekredit lån er den rigtige vej for dig, og du ikke bruger din egen bank, kan du let låne det beløb, du har brug for, af en ekstern udbyder.

Du skal finde det rigtige lån. Til dette kan du blandt andet danne dig et overblik over:

  • Hvor mange penge kan jeg låne og svarer det til mit behov?
  • Hvor hurtigt kan pengene stå på min konto i forhold til hvad jeg har brug for?
  • Hvor høj er renten på lånet?
  • Hvor hurtigt skal pengene være betalt tilbage?

Du skal blot vælge den udbyder, du er interesseret i, og udfylde din ansøgning hertil. Efterfølgende giver du adgang til din kreditvurdering, så lånudbyderen kan se, om du f.eks. står i RKI. Gør du ikke det, skal du underskrive købsaftalen med dit NemID og efterfølgende vil pengene gå ind på din konto. Du skal være over 18 år for at låne.

Hvem får brug for kassekredit lån?

Alle typer af mennesker kan få brug for at tage et kassekredit lån. Det er hovedsageligt privatpersoner, der har et akut behov for at få lappet nogle udgifter, betale nogle vigtige regninger eller des lignende. Der er dog også nogle mennesker, der tager denne type af lån, hvis de pludselig skal på ferie og opsparingen ikke helt slår til.

Faktisk kan virksomheder også godt få kassekredit af banken og låne penge på kassekredit. Behovet er der, og i virksomheder falder det ind under kategorien ’kortfristet gæld’. Det kan være nødvendigt hvis leverandører skal betales, og der ikke er kommet penge i kassen. Det kan også være aktuelt, hvis der skal udlignes en ujævnhed i regnskabet eller kontantbeholdningen over en kort periode.

Gode råd til dig, der låner penge

Det er ikke risikofrit at låne penge. Mange danskere bliver forblændede over, hvor hurtigt det er at fylde sin bankkonto op, når den er ved at tørre ud. Det er altid forbundet med en vis risiko og at låne penge kræver også selvindsigt. At låne med kassekredit, og alle andre former for lån, kræver, at du stiller dig selv nogle spørgsmål, som du realistisk besvarer.

Sørg altid for at læse det med småt. Når du skriver under på en låneaftale, uanset hvilken type af lån der er tale om, får du tilsendt en kontrakt. Det er en kontrakt der viser, at du og den valgte udbyder indgår et forhold, hvor du låner penge, som skal betales tilbage. Mange kigger kun på beløbet, for det er jo det vigtige. Og rigtigt nok, beløbet er vigtigt her og nu, men de vilkår, lånet falder under, er vigtige for dig i mange måneder frem.

Derfor bør du altid orientere dig om, hvor høj renten er og hvor lang en tilbagebetalingsperiode, der er. Passer disse to ting på den indkomst, du normalt har? En tårnhøj rente og en urealistisk kort tilbagebetalingsperiode, hvor du månedligt skal afdrage med 2000, der ellers bliver pålagt renter på 800% er nok ikke realistisk for en studerende.

En anden faldgrube er, at der hos nogle udbydere tilskrives en daglig rente.

På internettet kan du finde et samlet overblik over lånudbydere, og de vilkår, de tilbyder. Så er du sikker på, at du tager det lån, der passer din privatøkonomi og din situation bedst. Det er nemlig helt og aldeles muligt at tage et kassekredit lån uden at forgælde sig til tid og evighed.