Det skal du vide om kviklån 19 år

Hvis du er 19 år gammel og gerne vil tage et kviklån, er der nogle ting, du skal vide.

Hvis du er 19 år i dagens samfund, har du hele din fremtid foran dig. Det betyder blandt andet, at du også vil kunne tage et lån. Det vil du kunne gøre på en måde, der er meget fordelagtig og god for dig, hvor du ikke behøver at skulle igennem alle mulige besværlige processer. Det er tankevækkende, hvor nemt det er blevet at tage et lån i dag, hvis man bare sammenligner med for eksempel for 15 år siden. Dengang var det nærmest et forhør – i dag kan der i ramme alvor gå fem sekunder, inden du får dit lån godkendt.

Her kan du tage et kviklån som 19-årig

Når du vælger at tage et lån som 19-årig, er der oftest tale om det, der hedder forbrugslån. Det gode ved den slags lån er, at du ikke behøver at stille en økonomisk sikkerhed til banken. Det er dermed muligt for dig at bruge de lånte penge på det, du måtte finde relevant at bruge dem på. Det betyder, at hvis du vil købe en rejse eller et ur, kan du selvsagt gøre det uden problemer. Det betyder også, at du kan få tingene godkendt og får pengene på din konto i et langt hurtigere tempo, end hvis du var nede at tage et lån i banken. Der er et væld af steder på nettet, hvor du kan tage et lån. Det eneste, du for så vidt skal være opmærksom på, er, at du ikke undlader at kigge lånebetingelserne igennem. Det er med andre ord de ting, der står med småt. Der er mange, der undervurderer den slags, men det skal du ikke.

Kviklån 19 år: Sådan gør du

Det er ikke særlig svært at finde et lån. Og der er ganske vist rigtig mange at vælge mellem. Så du vælger naturligvis selv, hvilket kviklån du vil have. Skal det være et stort eller småt beløb. Processen er ikke særlig kompliceret overhovedet – det handler egentlig bare om, at du har dit NemID klar, så SKAT og udbyderen kan tjekke dine oplysninger.

Lav din egen research, når du skal foretage kviklån 19 år

Det er som tidligere skrevet enormt vigtigt, at du læser tingene med småt. Men ikke kun det: Du skal være grundig i din research. Det er vigtigt for, at du ikke kommer til at se dum ud, når du ikke kan betale pengene tilbage. Det er en god ide, at du sætter dig ind i de respektive lånevilkår. Det sikrer, at du er økonomisk velrustet, så du kan tage et lån, du rent faktisk har råd til. Det vil ikke være godt, hvis der lige pludselig kommer en ”overraskelse”, som blæser dig omkuld. Derfor er det af fundamental betydning, at du ved, hvad du foretager dig. At du laver din research. Det er også godt, hvis du budgetterer lidt med de enkelte ting.

I Danmark er det sådan, at låneudbyderne skal indberette den samlede pris på lånet. Lånets samlede pris går også under navnet årlige omkostninger i procent (ÅOP). Tommelfingerreglen er, lånet er dyrere, jo højere ÅOP’en er. Derfor er ÅOP’en en god indikator at kigge efter for dig, som gerne vil låne penge som 19-årig.

Husk at tænke dig om

Det er vigtigt, at du husker, at det er afgørende, at du tænker dig om, inden du tager dit lån. Det kan have negative konsekvenser for dit liv, hvis du undlader at betale tilbage på dit lån til tiden, og det kan stille dig i en økonomisk meget svær situation. Det vil du formentlig gerne undgå. Derfor vil vi her komme ind på nogle af de ulemper, der kan være forbundet med at tage et kviklån som 19-årig.

  • Renten kommer til at blive højere. Årsagen finder du i, at du ikke kan stille nogle sikkerheder, hvilket ellers ville gøre situationen nemmere for bankerne. Din manglende mulighed for at stille en sikkerhed gør, at bankerne bliver dét mere usikre på, hvad du er for en person at låne penge til. Af den grund bliver kompensationen, at lånet bliver dyrere rent rentemæssigt.
  • De årlige omkostninger i procent kommer til at blive langt højere – blandt andet fordi du ikke kan stille den påkrævede sikkerhed.
  • Hvis du ender med ikke at kunne betale tilbage i tiden, så kan det få ærgerlige konsekvenser for dig. Du vil kunne ende i RKI. Det er dog ikke kun, når du tager kviklån, at den slags kan ske. Derfor anbefaler vi på det kraftigste, at du er endog meget opmærksom på, hvad du laver, når du tager lånet. Du vil nødigt ende med ikke at kunne betale det tilbage. I så fald opfordrer vi til, du ikke tager lånet.