Banklån, kviklån eller kassekredit?

Har du brug for at låne penge? Er du i tvivl om, hvad der matcher dit behov og din situation? Forskellige mennesker har forskellige behov, og alle kan komme i en situation, hvor de har akut brug for penge. Spørgsmålet er blot, om der er lån, der er mere fordelagtige end andre?

Det afhænger af rigtig mange ting, herunder din økonomiske situation, dine aktiver og hvor mange penge, du skal bruge.

Læs mere her for at blive klogere på de forskellige lånemuligheder, herunder hvorvidt du skal vælge banklån, kviklån eller kassekredit.

Hvad er kviklån?

Her er der tale om virkelig hurtige lån, der optages online. Ofte vil valget stå mellem kviklån eller kassekredit, og derfor er det vigtigt at vide, hvad de to forskellige lånetyper står for.

Fordelen ved kviklån er særligt, at de er hurtige at optage og nemme og fleksible at opnå. Du ansøger online og anfører, hvor meget du gerne vil låne, og hvor lang tid det vil tage dig at betale tilbage. Herefter modtager du svar inden for ganske kort tid fra låneselskabet. Bliver du godkendt – og det gør de fleste – vil du samtidig modtage et konkret lånetilbud, der matcher det lånebeløb, du har ansøgt om.

Det er en stor fordel at ansøge hos flere forskellige låneselskaber, da du derved kan sammenligne de forskellige tilbud på forbrugslån over for hinanden. Gennemgå grundigt de forskellige renter og administrationsgebyrer, men tjek også vilkårene i forhold til tilbagebetaling af lånet før tid. Mange låneselskaber nægter nemlig at modtage tilbagebetaling før tid, og hvis de gør, koster det typisk et relativt højt beløb. Det skyldes, at låneselskabet mister renter, hvis du betaler før tid.

Én af de helt store fordele ved de hurtige online lån er desuden, at du ikke skal stille sikkerhed for lånet. Du skal heller ikke fortælle, hvad pengene skal bruges til, eller hvorfor du ikke selv kan betale dem. Det eneste du skal gøre, er at vedhæfte de seneste lønsedler og seneste årsopgørelse, som låneselskabet kan foretage en kreditvurdering af. Når du har underskrevet låneaftalen, vil du typisk have pengene stående på din konto indenfor få dage.

En anden fordel er, at du hos nogle låneselskaber godt kan opnå kviklån trods RKI registrering – det er ellers en umulighed hos langt de fleste långivere.

Hvad er kassekredit?

Kassekredit er en trækningsret, du kan få etableret hos den bank, hvor du er kunde. Det betyder, at du altid er sikret en ret til at trække på din konto, selvom der ikke er flere penge tilbage. Trækningsretten går op til et nærmere aftalt beløb. På den måde kan en kassekredit fungere lidt som et kviklån – hvis du altså allerede har en kassekredit. Selve etableringen af en kassekredit foregår dog sjældent lige så hurtigt som de online kviklån. Men når først kassekreditten er åben, går det faktisk næsten hurtigere end kviklånene – det skyldes selvfølgelig, at du har direkte adgang til lånet og ikke skal ansøge først, når kassekreditten er oprettet.

Ved valget mellem kviklån og kassekredit skal du særligt overveje omkostninger. Det er markant billigere at have en kassekredit, som du trækker på, og et kviklån, der er optaget online. Derudover er der typisk ingen løbende administrationsgebyrer forbundet med en kassekredit, som er tilfældet for online lån. Renten på kassekreditten vil også som altovervejende udgangspunkt være lavere end det hurtige online lån. Og du har endnu hurtigere adgang til pengene, end du har ved de online lån.

Ved valget mellem kviklån og kassekredit bør du dog også skele til beløbets størrelse. Det er nemlig sjældent at du kan få en privat kassekredit med en meget høj trækningsret. Afhængig af din økonomiske situation vil du måske i bedste fald kunne få etableret en kassekredit på 10-30.000. Har du brug for flere penge end det, kan der være ræson i at få etableret et kviklån i stedet, da bankerne typisk vil kræve sikkerhedsstillelse for så høj en kassekredit. Det kræver låneselskaberne bag kviklånene online som bekendt ikke.

Hvad er banklån?

Et banklån kræver, at du er kunde i den bank, du gerne vil optage lån i. Her skal du typisk igennem en længere proces, hvor banken skal vurdere din kreditværdighed og se, hvilke aktiver du har, som kan være velegnet til at bruge som sikkerhedsstillelse for lånet.

Banklån er et billigere alternativ til kviklån, men de kan ikke konkurrere på hastigheden, ligesom bankerne stort set altid kræver sikkerhedsstillelse i form af for eksempel pant i huset eller en kautionsstillelse hos venner, bekendte eller familie. Derudover er banklån – afhængig af din kreditværdighed – ikke så nemme at opnå, og slet ikke hvis du er registreret i RKI.

Ved valget mellem banklån, kviklån og kassekredit vil banklånet hurtigt ryge ud som det mindst fordelagtige på grund af den tunge proces, sikkerhedsstillelserne og sagsbehandlingstiden.

Hvad skal du vælge – kviklån, kassekredit eller banklån?

Når du skal vælge mellem banklån, kviklån og kassekredit, er kassekredit klart den bedste, hurtigste og billigste løsning – hvis den altså er etableret på forhånd. Kviklån, kassekredit og banklån har dog hver sine fordele.