Hvis banken har givet dig et afslag, når du ville låne penge, og du er på kig efter andre måder at låne penge på, så findes der mange forskellige pengeinstitutter, der gerne tilbyder dig andre løsninger til at låne penge uden om banken.

Her kan du læse mere om, hvad det vil sige at låne uden om banken, og hvordan det foregår.

Kan jeg søge et lån uden om banken?

Der findes masser af grunde til, at det kan være svært, at få et lån i banken. En grund kan være, at du allerede har haft gæld til en bank førhen. Derfor er et lån uden om banken naturligvis en oplagt løsning for dig.

De seneste par år er antallet af lån steget ekstremt på markedet. Det skyldes blandt andre ting, at der er kommet mange nye låneudbydere til, og det er derfor blevet meget nemmere at låne penge med flere muligheder. Der findes endda masser af låneudbydere, hvor du kan låne penge online, så du ikke behøver at gå i banken.

Hvordan foregår det, når jeg søger et lån uden om banken?

Når du skal låne penge, vil du typisk opleve, at processen er hurtigere og langt mere simpel, når du låner uden om banken. Igennem banken kræver det nemlig, at du skal gennem møder med din bankrådgiver for at gennemgå din økonomiske situation og en forklaring over, hvad du skal bruge dine penge på.

Når du derimod foretager dig et lån uden om banken, kan du simpelthen nøjes med et ansøge online. Mange låneudbydere skal nemlig kun bruge få oplysninger af dig for at kunne acceptere din ansøgning. En fordel er også, at du heller ikke behøver at fortælle din låneudbyder, hvad du skal bruge dine penge på.

Online lån er en god løsning

Der findes ekstremt mange fordele, der gør, at det ville være smart at tage et lån online. Det er fordele, som typisk ikke findes, når lånet går gennem din bank. Online lån er nemlig både nydeligt og simpelt, og så går det i de fleste tilfælde gennem en hurtig proces.

Det kan for eksempelvis være smart at låne penge online. Der findes nemlig et hav af online låneudbydere, der tilbyder at låne både til privat og virksomhed. Mange af online låneudbyderne tilbyder et forbrugslån. Et forbrugslån er til uforudsete udgifter og giver dig mulighed for at bruge dine penge på lige præcis det, du ønsker, uden at der bliver stillet spørgsmål til dig. De behøver nemlig ikke at vide, hvad du vil bruge dine penge på, så længe du kan dokumentere for, at din indkomst er stabil nok til, at du kan leve op til de forventede krav og betale lånet tilbage. Du kan derfor sagtens optage et lån uden om banken.

Pantebrevslån til at låne penge til ny bolig uden om banken

Har du behov for at låne til renovering af din bolig til omlægning af gæld eller til andet, og har du en friværdi, så er der også mulighed for at låne uden om banken

Går du og skal til at investere i en ny bolig, eller har du behov for at renovere din nuværende bolig, så findes der mange muligheder for at foretage et forholdsvis billigt lån uden om banken. Hvis du skal bruge et lån til omlægning af din gæld, og har du en friværdi, så er der også stadig mulighed for at låne. Der er blandt andet noget, der hedder et pantebrevslån, som efter nogle kedelige år med faldende popularitet, endelig er blevet populært igen. Pantebrevslånet blev førhen for eksempel brugt til at finansiere dig, når du skulle købe et hus. Når du foretager dig et pantebrevslån, så får den låneudbyder, du låner hos, noget af pantebrevslånets pant i den bolig, du har købt. Der er en slags sikkerhed, som også gør mulighederne større for at få et pantebrevslån.

Et pantebrevslån er en god løsning, hvis du skal have en ny bolig. Et pantebrev kan nemlig bruges til alle typer af boliglån, fordi du netop via pant bekræfter sikkerheden til din låneudbyder i en fast ejendom som i et hus eller ejerlejlighed. De fleste boligkøbere optager lån i forbindelse med køb af ny bolig, fordi det kan være nødvendigt grundet en for lav økonomi eller købesum. Derfor er det en forudsætning, at du som boligkøber giver pant i din bolig til låneudbyderen.

Som du kan læse, er der altså flere måde at låne uden om banken.