18-årige kan også låne penge

Er du 18 år gammel og mangler nogle penge? Det er selvfølgelig bedst at få et arbejde eller låne pengene af dine forældre. Men er dette ikke muligt af den ene eller anden grund, kan du også sagtens få et lån.

Herunder kan du læse mere om, hvad du skal tænke på, når du tænker på at tage et lån. Det er nemlig vigtigt at overveje det grundigt, inden du springer ud i at låne tusindvis af kroner.

Behov for flere penge som ung

Behovet for penge er ikke ualmindeligt, heller ikke for unge. Selvom det er godt at få SU, kan denne indkomst ikke altid helt række. Særligt ikke, hvis du har en større ting eller rejse, du skal have råd til nu og her.

At tage lån anbefales mest i sådanne tilfælde. Mangler du for eksempel en computer til skolearbejdet, eller har du brug for at købe en billet til en rejse med dine venner, giver det mening at låne.

Men hvis dit behov mest handler om, at du gerne vil have adgang til flere penge på daglig basis, er det en anden sag. Det er nemlig ikke smart at tage lån igen og igen, idet gælden kan stige utroligt meget og få slemme konsekvenser. Derfor er det bedre at få et job ved siden af skolegangen, hvis du mest bare mangler penge til at feste, shoppe og købe mad.

Lån som 18-årig

Når du først har afgjort, at du virkelig skal bruge et lån, er der mange muligheder. Du kan enten låne pengene i en bank eller af en privat låneudbyder.

Her er den nemmeste løsning at bruge en privat udbyder, især når du er 18 år og studerende. I din bank vil du nemlig ofte møde en lang række spørgsmål. Blandt andet vil de sikkert gerne høre, hvad du skal bruge pengene til, og hvordan du vil være i stand til at betale dem tilbage. Derfor vil mange 18-årige ende med at få et afslag på at låne hos deres egen bank.

Hos en privat låneudbyder er de typisk ligeglade med den slags spørgsmål. Her går de kun op i, om du for eksempel har en fast indkomst. SU tæller som fast indkomst, selvom den ikke er så høj. Du vil altså godt kunne tage et privat lån eller et kviklån uden at fortælle, hvad pengene skal bruges til. Det eneste, disse udbydere går op i er, at du betaler pengene tilbage.

Hos mange udbydere er det muligt at låne mellem 3000 og 75.000 kroner, også for en 18-årig. Og ved mange af disse lån er der ingen renter på i de første måneder. Du kan også finde mange muligheder for lån, hvor renten er meget lav i den første periode. Det er vigtigt at sørge for at få betalt lånet tilbage, inden renterne for alvor begynder at stige.

Gode råd når du skal låne

Der er mange ting, som er vigtige at tænke over, når du skal låne penge som 18-årig. For det første skal du som sagt overveje, om du virkelig har brug for lånet. Det kan være en god idé at tale med dine forældre om det. Mange forældre vil nemlig hellere hjælpe deres børn økonomisk end at se dem tage et lån fra en privat udbyder. Det er dog ikke alle, der er så heldige, eller som har lyst til at spørge sine forældre om hjælp.

Når du så skal finde et lån, er det med at lede godt og grundigt på internettet. Du skal altså søge dig frem til lån, som er mulige at tage for 18-årige, og så sammenligne dem. Hvor kan du låne det rigtige beløb, og hvor er renten bedst for dig.

Dette hænger også sammen med, hvornår du kan betale lånet tilbage. Det er meget vigtigt at have en plan for dette. Ellers risikerer du, at gælden stiger helt ustyrligt, og du ender med at skylde mange gange, så mange penge som du startede med at låne. Dette er ikke en god idé.

Det er altså smart at lægge en plan for, hvordan du vil betale pengene tilbage. For eksempel kan du lægge til side fra din SU eller løn hver måned og bruge disse penge til at betale lånet tilbage gradvist.

Når du har valgt en låneudbyder med en rimelig rente, er det vigtigt at læse meget grundigt igennem deres hjemmeside. Du skal nemlig sikre dig, at der ikke er et krav eller en forventning, som du har overset, inden du låner pengene. Men så er det ellers også bare at komme i gang med at tage dit lån.