Der kommer hele tiden nye låneudbydere til på det digitale bankmarked, og de udvider mulighederne for, hvilke typer lån du som forbruger kan optage. De nyeste bankprodukter på det danske onlinemarked for lån omtales ”gratis lån”. Dette dækker over rente og gebyrfrit lån, hvor du kun skal betale selve lånebeløbet tilbage til den pågældende bank.

Overvejer du at ansøge om lån på nettet uden renter og gebyrer, kan du få nyttig viden og gode råd omkring bankproduktet herunder.

Hvad betyder det at låne penge rente og gebyrfrit?

De fleste lån er forbundet med kreditomkostninger i form af renter, stiftelsesgebyrer og fakturagebyrer. Sådan forholder det sig ikke med de nye, gratis lån. Her betaler du hverken renter eller gebyrer.

Den store fordel er, at du får et billigere lån, end hvis du have optaget et klassisk lån med kreditomkostninger. I praksis betyder det, at du kun skal betale dét beløb tilbage til banken, som du har lånt. Har du lånt 4.000 DKK., skal du betale 4.000 DKK. tilbage.

Dette gør det enkelt og gennemskueligt at låne penge, da du ikke skal forholde dig til løbende omkostninger.

Hvad er et rente og gebyrfrit lån?

Et rente og gebyrfrit lån er et kortfristet lån. Det har en løbetid på typisk 30-40 dage. De mange låneudbydere har forskellige betegnelser på deres lån. De rente og gebyrfrie lån kan være i form af SMS lån, kviklån eller minilån. Det vigtigste er ikke deres betegnelser. Det vigtigste er, at du er bekendt med et låns rammer og vilkår.

Det er særligt den korte løbetid, du skal være opmærksom på, når du ønsker at ansøge om et lån uden renter og gebyrer.

Har det en løbetid på 30 dage, skal du være økonomisk i stand til at betale lånebeløbet tilbage på 30. dagen.

Det kan få økonomiske konsekvenser for dig, hvis ikke du overholder betingelserne i en låneaftale.

Det er effektivt og gennemskueligt at låne penge på nettet. Alt det kræver er en mobiltelefon eller bærbar samt dit NemID. Du skal bruge dit nøglekort i forbindelse med at sende ansøgning om lån, og når du vil underskrive et tilbud om lån.

Mange låneudbydere gør det muligt for dig at få pengene fra et godkendt lån udbetalt allerede samme dag, som du har ansøgt om det.

Hvornår kan et rente og gebyrfrit lån være en god idé?

Har du i forvejen en stærk og sund økonomi, og er du uden gæld, kan et lån uden renter og gebyrer være en mulighed for dig. Du kan gøre brug af finansieringsmetoden, hvis du pludselig får brug for ekstra penge til betaling for ny elektronik, udbetaling til en ferie eller anden udgift til privatforbrug.

Uanset hvilken bank du vælger på nettet, bliver du ikke spurgt om, hvad pengene fra et lån skal bruges på. Det er op til dig at bestemme.

De rente og gebyrfrie lån er små lån, hvor du kan låne op til cirka 10.000 DKK.

Når du vil finde det bedste lån, skal du tage udgangspunkt i din økonomi og i dine behov. Det er vigtigt, at du kan betale lånebeløbet tilbage indenfor den periode, som løbetiden dækker over.

Sådan finder du det bedste rente og gebyrfrie lån

Der er flere forhold, som påvirker dine chancer for at finde og sammensætte det bedste lån. Du skal være opmærksom på følgende elementer, når du vil finde det bedste lån:

  • Aldersgrænser hos lånebyderne

Du skal starte med at finde den låneudbyder, hvor du matcher betingelserne. De mange onlinebanker har forskellige minimumaldersgrænser i forhold til deres ansøgere. Når det handler om rente og gebyrfrit lån, ligger aldersgrænsen typisk på 19 år. Du kan finde låneudbydere, som har højere aldersgrænser.

Du skal være opmærksom på indfrielsesbetingelserne. Som udgangspunkt er det positivt, hvis du i løbet af de 30-40 dages løbetid bliver i stand til at betale lånebeløbet tilbage. Du skal være opmærksom på, at det hos visse låneudbydere er forbundet med ekstra omkostninger at indfri lånet før tid (såkaldt ”ekstraordinær indfrielse”).

Hvis det er gratis at indfri lånet før tid, kan du hurtigere blive gældfri igen med denne finansieringsmetode. Hvis det er forbundet med ekstra omkostninger at betale et lån tilbage før aftalt tid, skal du vente med at betale lånebeløbet til den fastsatte dato, som fremgår af din lånekontrakt.