Sådan tager du det nemmeste lån til dit behov

Vi lever i en materialistisk verden, hvor det at låne penge er et tabu, da mange sætter lighedstegn mellem at være rig og være succesfuld. Men sådan er det slet ikke, for succes kommer indefra – det handler nemlig om at være glad.

Dermed ikke sagt, at penge ikke er nødvendigt for at få hverdagen til at køre rundt – og måske endda til at finde glæden.

Står du pludseligt med en uforudset udgift, kan denne ødelægge en ellers fredelig hverdag, og har du en drøm, som du simpelthen ikke har penge nok til at opfylde, så er det pludseligt også pengene, der har magten over glæden. Og det er i sådanne situationer, at lånet bliver nyttigt.

Kviklånet til de uforudsete udgifter

Hvis du hører under kategorien, hvis hverdag blev ødelagt af en uforudset udgift, så er kviklånet til dig. Det smarte ved kviklånet er nemlig netop, at det går hurtigt.

Skal du pludselig flytte indenfor kort tid, går mobiltelefonen i stykker eller noget helt tredje, der skal betales hurtigt, så er kviklånet det, du søger.

Kviklånet foregår tit i tre nemme trin, hvilket er det, der gør det til det nemmeste lån – og så har du pengene indenfor få minutter. Du skal blot ansøge om lånet, vente på at blive godkendt, og så har du pengene. Nemmere bliver det ikke.

Den store forskel blandt kviklån og banklån ligger netop i, at kviklånet er nemmere og processen hurtigere. Derfor er denne form for lån ideelt til den akutte udgift.

Banklånet til at opfylde drømme

Står du derimod med en drøm, som du ikke kan opfylde, fordi du ikke har pengene til rådighed, så er banklånet til dig.

Dette kan enten være en dyr bil, som du altid har ønsket dig, et sommerhus ved vandet eller noget helt tredje, som du ved, vil gøre dig gladere.

Banklånet vil tit foregå over en længere tidsperiode: Her vil du skulle kontakte banken og møde op til en eller flere samtaler, for at I kan diskutere detaljerne angående lånet, og så du får et overblik over, hvad det kommer til at betyde for din økonomi, indtil lånet er betalt tilbage.

Dette lyder umiddelbart ikke som en fordel, men i og med du ikke har brug for pengene lige nu og her, er det det faktisk alligevel. Dette giver dig nemlig tid til at gennemtænke beslutningen, og få styr på din økonomi indenfor den nærmeste fremtid, så du ikke ender med en kæmpe gæld.

Desuden vil du ofte kunne få en lavere rente på banklånet, hvilket i det lange løb er en fordel.

Hvad skal du være opmærksom på, inden du tager et lån?

Inden du tager et lån, er der nogle ting, som du med fordel kan overveje, så du sikrer dig, at du får det nemmeste lån.

Har du brug for pengene indenfor kort tid og har valgt at tage et kviklån, findes der forskellige slags her indenfor. Der findes både det traditionelle kviklån, men også SMS-lånet, hvilket mere eller mindre er det samme. Forskellen ligger i, at du tager lånet over nettet, hvis du tager et kviklån, og SMS-lånet bliver taget over SMS. I begge tilfælde har du svar indenfor få minutter, og pengene ligeledes kort tid efter.

Det farlige ved kviklån er, at det er så nemt at tage, at beslutningen måske ikke tænkes helt til ende. Hvis du i virkeligheden ikke var nødsaget til at tage lånet, mister du penge på det i længden.

Hvis ikke du har styr på din økonomi, betyder det, at du hurtigt ender i en gæld, som du måske ikke er i stand til at betale tilbage – på den måde er det nemmeste lån, måske ikke altid lig det bedste.

Desuden skal du også være opmærksom på, om udbyderne kræver, at du stiller sikkerhed eller ej. Hvis du ikke er kendt med begrebet, betyder det i bund og grund, at du pantsætter en eller flere ejendele, som udbyderen må beslaglægge, hvis du bliver ude af stand til at betale lånet tilbage. Hvis du i forvejen ikke har alverden penge at gøre med, skal du altså gå efter udbydere, der ikke kræver at du stiller sikkerhed.

Sidst, så følg din mavefornemmelse. Aldrig skriv under på noget, du ikke føler dig tryg ved.