Hvis du ønsker at låne penge uden at skulle stille sikkerhed, så kan du ikke optage dit lån gennem din bank. I stedet må du benytte en online bank eller optage et af de mange kviklån, hvormed du ganske hurtigt kan låne penge og have dem til rådighed på din konto.

Du slipper derfor for at skule spørge en bankrådgiver om lov til at købe det du nu gerne vil, og du slipper for at skulle overbevise rådgiveren om, at det er en god idé netop at låne dig pengene til det. Med et kviklån kan du låne pengene på ganske få minutter.
Det er nemt og hurtigt at låne penge uden sikkerhed

Netop fordi det er så utrolig nemt at låne penge uden sikkerhed, så er det også rigtig vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i de vilkår, der er forbundet med det lån, du overvejer at vælge. Hvad er renten? Hvor lang er løbetiden? Kan lånet afvikles ved den næstkommende månedsløn, eller binder du dig over en længere periode med faste afdrag og renter? Hvad er slutomkostningerne? Hvad vil lånet reelt set koste dig i sidste ende? Alt sammen er vigtigt at kende svaret på, på forhånd, inden lånet optages.

Hurtig afvikling på lånet er godt

Når du låner penge uden sikkerhed, så er det altid bedst at kunne afvikle lånet hurtigt, så det ikke løber løbsk med renteudgifter. Lånet bliver hurtigt alt for dyrt, hvis du ikke er flittigt og opmærksom på at betale det tilbage i en fart.

Derfor skal du også forud for optagelsen af lånet sikre dig, at der i aftalen står, at det er muligt at afbetale lånet på kort tid, så du dermed ikke er bundet til at betale et mindre, men fast beløb over flere måneder. Det kan synes af lidt at betale et lille beløb hver måned, men hvis det løber over flere år, kan lånet koste dig dyrt i sidste ende.

Er det nødvendigt at tage et lån?

Når du mener, at du har behov for at låne penge, så skal du altid overveje, om det rent faktisk er nødvendigt, eller om det godt kan vente, til du i stedet har sparet pengene op. Er det livsnødvendigt? Er det praktisk og muligvis en form for investering? Eller vil det bare være rart med for eksempel et nyt fjernsyn i morgen frem for om et par uger?

Af og til gribes vi let af ønsket om at ville have noget og gerne i dag, selv om det i virkeligheden sagtens kan vente.

Hvornår kan det være praktisk at optage et lån?

Det kan for eksempel være praktisk, hvis din fyldte kummefryser pludseligt står af. Så vil det være bedst med en ny rumlig fryser, så ikke alt maden går til spilde. Måske arbejder du eller studerer fra din computer. Hvis den brænder sammen, så er det også praktisk med en ny, frem for at skulle booke dig ind på bibliotekernes computere og sætte dig til at arbejde fra biblioteket, i stedet for der hvor du ellers ville arbejde.

Skal du for eksempel låne penge til studiebøger, betale for en uddannelse, opstarte en virksomhed eller lignende, så kan du betragte lånet som en investering i din fremtid.

Spørg gerne i banken

Hvis du ikke har noget udestående med din bank, så kan det ofte godt betale sig at tage en snak med din rådgiver, hvis du bliver udfordret på din økonomi, så længe der er udsigt til, at pengene kommer igen på din konto inden for relativt kort tid.

Du kan for eksempel oprette en kassekredit, det kan give dig lidt frihed at have lidt ekstra til rådighed til nødsituationer. Hvis du ikke ønsker en kassekredit, så kan du som regel få lov til at have et bevilget overtræk, indtil den næste månedsløn eller andet indfinder sig.

Lån op til 400.000 kroner uden sikkerhed

Mange låneudbydere tilbyder, at du kan låne helt op til 400.000 kroner helt uden at stille sikkerhed. Det kan virke fristende, men du bør være helt sikker i din sag, inden du optager et sådan lån. Selvom renten synes forholdsvis lav, så tjek også de årlige omkostninger, samt hvad lånet i sidste ende vil koste dig.

Hvis du forud for optagelsen af lånet laver en fast og klar afviklingsplan, som du ved, at du kan følge, så kan du følge med i, hvor meget du betaler for lånet. Ved at afvikle lånet hurtigt betaler du mindst muligt for det. Og hvem vil ikke gerne betale så lidt som muligt for et lån?