Lån med NemID: Sådan gør du

Der var engang, hvor det tog lang tid at låne penge, og inden du kunne blive godkendt, var du nødt til at grave gamle lønsedler frem fra gemmerne, kopierer din ansættelseskontrakt og alt muligt andet. Sådan er det heldigvis ikke længere.

Den 1. juli 2010 indførte Danmark brugen af NemID, og siden er alting blevet meget lettere. Nu kan du ordne alle dine banksager ved hjælp af det lille papkort eller den tilhørende app. Du kan sågar optage lån med NemID. Så nu behøver du ikke længere gemme lønsedler fra de sidste fem år, eller printe dem fra e-boks, for at vise långiver, at du har økonomien til at optage et lån. Nu kan alt det klares via NemID.

Fordele ved at optage lån med NemID

Der er mange forskellige fordele ved at bruge NemID, når du skal låne penge. Nogle af dem har med sikkerhed at gøre og andre har med hastighed at gøre. Hvis du stadig ikke er helt overbevist, eller hvis du bare gerne vil vide, hvilke fordele der er ved at optage lån med NemID, så læs med her.

Det går hurtigt at blive godkendt

Godkendelsesproceduren er noget af det, der kan tage rigtig lang tid, når det kommer til lån, men hvis du optager lån med NemID, så går det både let og hurtigt. Nogle udbydere har en godkendelsesproces på helt ned til 30 sekunder, hvis du låner med dit NemID.

Lån med NemID er sikre

Sikkerheden er et af de helt store problemer med at låne digitalt. Der er både frygten for at nogen kan opsnappe dine data, og frygten for at nogen kan optage lån i dit navn, men det er ikke lige så nemt, når det kommer til lån via NemID.

NemID er kendetegnet ved sin to-faktor-sikkerhed. For at bruge nogens NemID skal du både kende koden og have adgang til deres nøglekort eller nøgleapp. Desuden føres der løbende tilsyn med NemID’s digitale sikkerhed, hvilket betyder, at sikkerheden er helt i top.

Du får pengene i hånden ekstra hurtigt

En af de største misforståelser omkring ”kviklån” er, at deres tilnavn kommer sig af, hvor hurtigt du får pengene i hånden. Det er ikke tilfældet. Det kunne dog have været tilfældet, hvis der havde været tale om lån med NemID. Når du optager et lån med NemID, får du nemlig pengene samme dage, og når du tilmed bliver godkendt til lånet på bare få minutter, så er der i sandhed tale om et kvikt lån.

Det er sikrere at låne via NemID end uden

Der ligger også en forbrugermæssig sikkerhed i at vælge at låne med NemID. Det kommer sig af, at en virksomhed der vil udlåne penge og bruger NemID som underskriftsmetode skal forhåndsgodkendes. Det betyder, at du er helt sikker på, at dine data bliver behandlet efter en meget streng sikkerhedsprotokol.

Da NemID er en sikret løsning, skal alle virksomheder der gør brug af den søge om at få lov til det.  Hvilket betyder, at der er offentlige instanser, der kigger virksomhederne efter i sømmene, og det giver dig en stor grad af sikkerhed som kunde og forbruger.

Hvordan får man et NemID

Som forbruger er det ikke svært at få et NemID. Det er nok også en af grundene til at NemID er blevet så udbredt. I dag har rundt regnet ni ud af ti voksne danskere nemlig et NemID. Så hvis du skal optage et lån, men mangler et NemID, så er der ikke noget, der står i vejen for, at du kan få et med det samme. Der er nemlig kun tre krav, der skal opfyldes.

  • Du skal være myndig. Det vil sige, at du skal være fyldt 18 år.
  • Du skal være dansk statsborger eller på anden måde have permanent tilknytning til Danmark.
  • Du skal have en dansk folkeregisteradresse.

Hvis du opfylder alle tre krav, er det eneste, du skal gøre for at få et NemID at fremvise enten pas eller kørekort, når du ansøger om at få et NemID.

Hvis du skal låne penge, så er et lån med NemID en god løsning. Det er både nemt og hurtigt, det garanterer din datasikkerhed og så giver det dig endda en stor sikkerhed som forbruger også.