At låne penge uden NemID kan nogle gange blive en nødvendighed. Heldigvis er der muligheder for, at dette kan lade sig gøre. Det er sværere at få gennemført et lån uden sit NemID. Man skal på anden vis kunne dokumentere, hvem man er, og det kan gøres i form af sit pas eller kørekort.

NemID blev indført i 2010. Dengang gjorde de fleste låneudbydere det til et krav, at man skulle have NemID for at låne penge. Dette krav er stadig det mest brugte, og der er ingen låneudbydere, der skilter med, at de låner penge ud, uden NemID.

De fleste steder er det ikke muligt at låne penge uden NemID

Men der findes stadig enkelte udbydere, som gør, og hos disse låneudbydere kræver de ofte din identitet, som de bruger til at lave en kreditvurdering af dig og din status. Hvis du har brug for at låne penge udenom NemID, så er ventetiden ofte længere. Hele processen er generelt mere langsom, end hvis man har sit NemID. Vil man gøre det nemmere og hurtigere end som så, er den bedste løsning at have sit NemID.

Lån penge på nemmeste vis

 • Find din ønskede låneudbyder
 • Kontakt dem enten via telefon eller mail
 • Lad dem lave en lånekontrakt og få sendt på f.eks. mail eller post
 • Ved modtagelsen af kontrakten, læs den godt og grundigt igennem
 • Hvis du er tilfreds med kontrakten, underskriv den, og send den tilbage til din låneudbyder.

Din låneudbyder har nu mulighed for at kræve dine skatteoplysninger, lønsedler og andre personlige oplysninger. Oplysninger som de normalt selv kan hente ned via dit NemID.

Du kan ansøge om både kviklån, forbrugslån eller penge til en ny bil. Men for at det kan lade sig gøre, er det nødvendigt at kontakte din kommende låneudbyder, hvor du kan få en god aftale i hus. Mange lån i dag ligger også med fornuftige rente procenter. Vær dog opmærksom på, at renten ved forbrugslån typisk er højere end ved f.eks. et huslån.

Er det en god ide at låne penge uden NemId?

Som udgangspunkt er det ikke en god ide at låne penge uden et NemId. Der kommer lidt eksempler herunder på fordele og ulemper:

Fordele:

 • Hvis man ikke har adgang til sit NemID, er det stadigvæk en god mulighed at have
 • For at få et lån er det på den ”gammeldags måde”, som vi kender fra før NemID tiden
 • Man ved, at der kan være løsninger på sin økonomiske tilstand.

Ulemper:

 • Det administrative tager længere tid
 • Hvis man skal sende alle oplysninger med posten, kan det forsvinde
 • Flere har ”adgang” til at åbne din post, inden det når frem til modtageren
 • Hvis dit lån går igennem, er der mulighed for, at din låneudbyder kommer til at lave en tastefejl ved overførslen. Så ender pengene måske ikke på din konto.

Er du i tvivl om, hvad det rigtige for dig er?

Så anbefales det, at du venter med at låne nogle penge, indtil dit NemID er kommet frem til dig. Hvis det er, fordi du aldrig har haft et NemId, er det en rigtig god ide at få det. Det vil gøre det hele nemmere for dig. Du vil nemmere få adgang til f.eks. at låne penge. Hvis du får et lån, er du også sikker på, at pengene vil komme direkte ind på din Nemkonto, da det er den, der er tilknyttet dit NemID. Du vil (når først du lærer at bruge det) blive rigtig glad for NemID. Få det sjovere med den digitale verden. Skaf dig et NemID.