Det du skal vide om minilån uden sikkerhed

Der er mange muligheder for at optage et lån i dag. Før gik man typisk i banken for at tage et lån, men i dag er det også muligt nemt at optage et lån over internettet. Her er det specielt de populære minilån, der hitter. Denne type lån kan ofte optages uden at skulle stille en sikkerhed. Hvad er det minilån? Hvad er sikkerhed? Og hvordan kan det lade sig gøre at optage et minilån uden sikkerhed? Få svarene på disse spørgsmål her.

Hvad er det nu lige, et minilån er?

Der er mange låntyper på markedet i dag. Du sikkert før hørt udtryk som forbrugslån, kviklån, kontantlån – og nu også minilån. Men hvad er det nu lige, at et minilån er?

Et minilån er en udløber af den populære type lån kviklån. Et kviklån er kendetegnet af at være et lån som er nemt at optage –derved navnet kviklån. Et minilån er også et lån, som er hurtigt at få fingrene i. Som navnet antyder, har et minilån dog en mindre størrelse end et kviklån. En normal størrelse for et minilån kan være mellem 5.000 kr. og 10.000 kr.

Lånets lille størrelse betyder, at det også har en kortere løbetid. Denne tilbagebetalingsperiode er typisk mellem 30 0g 120 dage afhængigt af lånets præcise størrelse. Et minilån er derfor et lån, som hurtigt vil være tilbagebetalt, og derved hurtigt ude af verdenen igen.

Et minilån bliver af mange for eksempel anvendt til at dække en uforudset udgift, betale en pludselig regning eller til at købe det, som man står og mangler lige nu. Minilånet er netop populært, fordi der er så mange forskellige anvendelsesmuligheder ved at optage et.

Sikkerhed – hvad er det for noget i låneverdenen?

Ved nogle lånetyper – typisk de lån, man optager i banken – skal der stilles sikkerhed for lånet. Det betyder, at man skal igennem en længere vurdering, hvor ens økonomiske situation vil blive vendt og drejet. Dette kan godt tage længere tid og kræver derfor en vis portion af tålmodighed.

Hvad indebærer en vurdering af ens økonomiske situation? Ofte kommer man til at skulle tale med en bankrådgiver og der forklare, hvorfor man vil låne pengene, og hvad de skal bruges til. Hele ens økonomi vil blive vurderet, da banken er interesseret i, at man er i stand til at kunne afdrage på et sådant lån igen.

Derfor er det at låne penge med sikkerhed en længere og tidskrævende proces. Optager man derimod et hurtigt lån uden sikkerhed, slipper man for at skulle igennem denne krævende vurdering. I stedet vil man på få minutter kunne udfylde en ansøgning og efter kort tid få lånet godkendt.

Minilån uden sikkerhed: Sådan kan det lade sig gøre

Er man på udkig efter et minilån, er det ofte muligt at få det uden sikkerhed. Dette kan lade sig gøre, fordi et minilån har sådan en lille størrelse, at størstedelen af alle økonomier har muligheden for at kunne tilbagebetale dem. Derfor kan det også synes unødvendigt og som et stort spild af ressourcer at skulle gå alle ansøgeres privatøkonomier i dybden.

Hvad skal man så være opmærksom på, når man vil optage et minilån uden sikkerhed? En vigtig ting at huske at kigge på er prisen. Der kan nemlig være stor forskel på, hvad det koster at optage et minilån uden sikkerhed de forskellige steder. Hvorfor betale mere end højst nødvendigt?

Det kan derfor betale sig at være på udkig efter det billigste minilån uden sikkerhed. Men hvordan finder man lige frem til det? Den nemmeste måde at kunne sammenligne lån på er ved at kigge på nøgletallet ÅOP. Du har sikkert stødt på denne forkortelse før. I sin fulde længde står det for Årlige Omkostninger i Procent. Dette tal er derved et udtryk for, hvor dyrt det er at have lånet set over et helt år.

Da et minilån uden sikkerhed typisk har en løbetid på 1- 4 måneder, skal man huske på, at ÅOP her fortæller, hvor dyrt lånet vil være, hvis det bliver beholdt i et helt år. Ved at sammenligne ÅOP for forskellige minilån uden sikkerhed med hinanden, vil det kunne ses, hvilket lån der er absolut billigst at optage.